Antena 3 CNN Actualitate Testele COVID-19 de salivă, aprobate în școli

Testele COVID-19 de salivă, aprobate în școli

Rafaelo Varga
1 minut de citit Publicat la 13:01 09 Oct 2021 Modificat la 13:10 09 Oct 2021
test-saliva-covid-aprobat-scoli
Sursa foto: Hepta

Aceste 70 de milioane de teste vor fi suficiente pentru următoarele 11 săptămâni.

După ce un test de salivă va ieși pozitiv, acesta nu va fi trecut în corona forms, adică nu va fi înregistrat la DSP. Un rezultat pozitiv la testul de salivă este urmat de un test RT-PCR sau un test rapid antigen, acesta din urmă fiind înregistrat la DSP, dacă rezultatul este pozitiv.

Peste 13.000 de elevi infectați. Marius Nistor: ”Părinții să nu mai refuze testarea”

La aproape o lună de la începerea anului şcolar, peste 120 de unităţi de învăţământ au deja activitatea suspendată total din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice.

Aproape 280.000 de clase desfășoară cursurile în mediul online.

Rata de vaccinare este în continuare extrem de scăzută în mediul școlar, pentru că sunt doar 230.000 de elevi și 285.000 care au ales să se imunizeze.

Răspunzând la chestionarele privind intenția de vaccinare, 77% dintre părinți nu își doresc să își imunizeze copiii.

Președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, Marius Nistor, a vorbit, într-o intervenție telefonică la Antena 3, despre situația din școli.

”Este o situație foarte interesantă. Toată lumea și-a dorit ca școlile să fie deschise, să vadă elevii în școlile de clasă alături de profesori, numai că, în realitate, nimeni nu a înțeles că trebuie să respecte niște reguli foarte clare. Toată vara, oamenii au bântuit în stânga și în dreapta, fără mască, nerespectând nicio regulă, fără să țină cont de absolut nimic.

(...) Iată, în momentul de față, a început școala, copiii nu au fost testați și este un lucru care a fost reclamat de multă vreme și de către Ministerul Educației, și de către noi ca Federații Sindicale.

(...) Toate aceste lucruri nu trebuiau făcute după ce a început școala, trebuiau făcute înainte. Dacă noi am avut niște politicieni care au fost ocupați de campaniile lor electorale, de disputele lor pentru putere, la nivel intern sau la nivel de coaliție, iată rezultatul pe care îl resimțim cu toții.

(...) Școala poate să își continue activitatea în momentul în care asiguri toate condițiile de securitate a sănătății tuturor. Asta înseamnă teste. Asta înseamnă să nu mai avem o reacție de respingere din partea părinților, pentru că au existat la un moment dat zeci de mii de teste în unitățile de învățământ și nu au fost utilizate, pentru că s-a refuzat testarea”, a declarat Marius Nistor.


 

×
x close