Antena 3 CNN Actualitate Topim zăpada după modelul americanilor. "Soluţia ne scapă de mormanele din jurul nostru"

Topim zăpada după modelul americanilor. "Soluţia ne scapă de mormanele din jurul nostru"

Topim zăpada după modelul americanilor. "Soluţia ne scapă de mormanele din jurul nostru"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Feb 2014   •   08:02

În timp ce pe străzile Capitalei încă se găsesc munţi de zăpadă îngheţată, românii descoperă apa caldă pentru topirea zăpezii. O firmă din Bucureşti a luat exemplul americanilor şi scoate la bătaie primul prototip românesc care foloseşte apa fierbinte pentru topire. 

 
Principiul după care funcţionează maşinăria e simplu: se pune zăpada în cuva cu apă caldă, unde se topeşte în câteva secunde şi apoi este deversată în reţeaua de canalizare.
 
O firmă din Capitală a realizat un prototip românesc, după un principiu folosit în America de Nord de mai bine de cinci ani. 
 
"Este primul an, noi am informat firmele de salubritate. Soluţia nu face altceva decât să ne scape de mormanele din jurul nostru", a spus Leonard Bancovschi, directorul comercial al firmei producătoare.

Dispozitivul este montat în apropierea unei canalizări, iar apa caldă rezultată din topirea zăpezii este eliminată imediat şi îndepărtată astfel de pe carosabil şi de pe trotuar.

Cum în Capitală s-au strâns până acum peste 350.000 de metri cubi de zăpadă, la un calcul simplu rezultă că toată cantitatea adunată ar putea fi topită de 100 de astfel de utilaje în 24 de ore. 
 
Costurile unei astfel de maşinării, cu o capacitate minimă de 30 de metri cubi, pornesc de la 54.000 de euro, de patru ori mai mici decât în cazul importului.

×
Subiecte în articol: zapada Ninsoare România
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close