x close

Toți românii născuți înainte de '90 ar trebui să treacă pe la spital. Boala de care cei mai mulți români nu știu nimic

de D.G.    |    26 Aug 2016   •   09:47
Toți românii născuți înainte de '90 ar trebui să treacă pe la spital. Boala de care cei mai mulți români nu știu nimic foto: pixabay.com

Romanii nascuti inainte de 1990 trebuie neaparat sa-si faca analizele pentru hepatita B si C. Specialistii Institutului de Boli Infectioase Matei Bals spun ca riscul de imbolnavire in cazul lor este mult mai mare pentru ca nu au fost niciodata vaccinati, potrivit stirileprotv.ro.

60% dintre romani sunt in aceasta situatie periculoasa. Iar cand vine vorba de HIV, cifrele sunt si mai sumbre - mai putin de 18% din populatie a facut un asemenea test si in fiecare an apar o mie de noi cazuri.

Medicii atrag atentia ca riscul de imbolnavire este mult mai mare la cei care nu se vaccineaza impotriva acestor boli.

In Romania doar 10% dintre cei care sufera de Hepatita C sunt diagnosticati si tratati. Iar in ultimii ani au fost identificate 21 de mii de persoane care au virusul HIV, cele mai multe cu varste cuprinse intre 25-29 de ani.

Cei care vor sa se vaccineze impotriva hepatitei B pot merge la orice spital de boli infectioase. Inainte trebuie sa faca un set complet de analize de sange.
 

Parteneri
Parteneri
sati