Antena 3 CNN Actualitate Toți românii născuți înainte de '90 ar trebui să treacă pe la spital. Boala de care cei mai mulți români nu știu nimic

Toți românii născuți înainte de '90 ar trebui să treacă pe la spital. Boala de care cei mai mulți români nu știu nimic

Toți românii născuți înainte de '90 ar trebui să treacă pe la spital. Boala de care cei mai mulți români nu știu nimic
Sursa foto: foto: pixabay.com
26 Aug 2016   •   09:47

Romanii nascuti inainte de 1990 trebuie neaparat sa-si faca analizele pentru hepatita B si C. Specialistii Institutului de Boli Infectioase Matei Bals spun ca riscul de imbolnavire in cazul lor este mult mai mare pentru ca nu au fost niciodata vaccinati, potrivit stirileprotv.ro.

60% dintre romani sunt in aceasta situatie periculoasa. Iar cand vine vorba de HIV, cifrele sunt si mai sumbre - mai putin de 18% din populatie a facut un asemenea test si in fiecare an apar o mie de noi cazuri.

Medicii atrag atentia ca riscul de imbolnavire este mult mai mare la cei care nu se vaccineaza impotriva acestor boli.

In Romania doar 10% dintre cei care sufera de Hepatita C sunt diagnosticati si tratati. Iar in ultimii ani au fost identificate 21 de mii de persoane care au virusul HIV, cele mai multe cu varste cuprinse intre 25-29 de ani.

Cei care vor sa se vaccineze impotriva hepatitei B pot merge la orice spital de boli infectioase. Inainte trebuie sa faca un set complet de analize de sange.
 

×
Subiecte în articol: hepatita c HIV SIDA
Parteneri
Cod portocaliu de vreme severă în 16 judeţe
x close