Antena 3 CNN Actualitate Două tramvaie s-au ciocnit în Sectorul 2, București. Vatmanii au ajuns la spital

Două tramvaie s-au ciocnit în Sectorul 2, București. Vatmanii au ajuns la spital

Două tramvaie s-au ciocnit duminică dimineață, în Sectorul 2 din București. Ambii vatmani au fost răniți și au ajuns la spital.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Dec 2023   •   08:40

Impactul dintre cele două tramvaie a avut loc în intersecția dintre Bulevardul Ștefan cel Mare și Strada Lizeanu, Sector 2.

Din primele informații, ambii vatmani au fost răniți și au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conform ISU București, în urma intervenției, trei victime au fost transportate la spital: doi vatmani și un călător care se afla într-unul dintre tramvaie.

Tramvaiul cu linia 5 care se deplasa pe Ștefan cel Mare cu direcția spre Obor, avea macazul tras cu direcția spre stânga, spre strada Lizeanu, drept urmare a intrat în coliziune cu celălalt tramvai de pe sensul opus, de pe linia 1.

Citește și: Circulație în condiții de iarnă pe Valea Prahovei! Ninge viscolit și drumul e acoperit cu zăpadă | -20 de grade resimțite pe Vârful Omu 

Traficul este îngreunat în zonă.

"Astăzi, 24 decembrie a.c, în jurul orei 05:50, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un accident de circulație care a avut loc la intersecția dintre șos. Ștefan cel Mare și str. Lizeanu. 

Din informațiile preliminare s-au stabilit următoarele:

Conducătorul tramvaiului liniei 1 care circula pe șos. Ștefan cel Mare dinspre str. Vasile Lascăr a intrat în coliziune cu tramvaiul liniei 5 care se deplasa pe șos. Ștefan cel Mare dinspre Piața Obor în momentul în care acesta din urmă a efectuat virajul la stânga.

În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea ambilor conducători de tramvaie și a unui călător, care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorii de tramvaie au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0.

În continuare efectuează cercetări pentru determinarea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație.

Pe durata efectuării cercetării la fața locului circulația tramvaielor pe ambele sensuri de deplasare ale șoselei Ștefan cel Mare a fost restricționată", potrivit comunicatului poliției.

Precizări STB

"Astăzi, 24 decembrie, ora 05:56, pe Șos. Ștefan cel Mare intersecție cu Str. Lizeanu, sens Piața Sf. Gheorghe, un tramvai din linia 5 a lovit cu colțul stânga față un tramvai din linia 1, care circula pe sensul Banu Manta. 

În urma impactului, conducătorii celor două tramvaie și unul dintre călători au fost accidentați ușor, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale. 

Cei doi vatmani au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0. 

Pentru preluarea fluxului de călători s-a înființat linia naveta 601, care a circulat de la Gara Basarab până la Bucur Obor, pe arterele: Șos. Ștefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Șos. Nicolae Titulescu, Cal. Griviței, Piața Gării de Nord, Bd. Dinicu Golescu, cu întoarcere la Gara Basarab. Circulația a fost reluată la ora 8:30. 

STB a demarat comisia tehnică pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului. 

Totodată, așteptăm finalizarea cercetărilor efectuate de către Brigada Rutieră", potrivit STB.

×
Subiecte în articol: tramvaie ciocnire sector 2
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close