Antena 3 CNN Actualitate TRASEUL şpăgii de 1.000.000 de euro către judecătoarea Veronica Cîrstoiu

TRASEUL şpăgii de 1.000.000 de euro către judecătoarea Veronica Cîrstoiu

TRASEUL şpăgii de 1.000.000 de euro către judecătoarea Veronica Cîrstoiu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    11 Aug 2013   •   23:41

Şpaga de un milion de euro ar fi ajuns la judecătoarea Veronica Cîrstoiu prin intermediul fratelui lui Dinel Staicu. Este una dintre pistele pe care le cercetează anchetatorii şi care apare în referatul procurorilor.

Unul dintre martori susţine că sume de bani ar fi ajuns şi la alţi magistraţi. Bucătarul şi şoferul lui Dinel Staicu ar fi şi ei implicaţi în traseul şpăgii.

Veronica Cirstoiu ar fi primit doar o parte din aceşti bani, susţin martorii audiaţi de anchetatori.

"În decursul lunii februarie 2012, Cîrstoiu Veronica, în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti Secţia I Penală, a pretins prin intermediul învinuitei Dascălu Adriana, suma de 1.000.000 de euro, din care a primit, cu ajutorul aceleeaşi complice, aproximativ 630.000 de euro de la numitul Staicu Dinel prin medierea altor persoane".
Sursa: referatul procurorilor

Procurorii cercetează şi o a doua pistă. De la omul de afaceri craiovean banii ar fi ajuns la magistrat prin intermediul fratelui său, Marian Staicu.

"În cursul anului 2011, Staicu Dinel a promis prin intermediul fratelui său, Staicu Marian, suma de 1.500.000 de euro, iar ulterior a dat suma de 1.200.000 de euro, învinuitei Dascălu Adriana, care a susţinut că ar fi remis banii mai departe magistratului Cîrstoiu Veronica. (..)
A înmânat suma de 1.000.000 de euro numitului Staicu Marian, zis "Mugurel", banii ajungând ulterior în posesia magistraţilor corupţi prin intermediul şoferului Dinişoară Costinel".
Sursa: referatul procurorilor

Bucătarul familiei Staicu a dat şi el amănunte despre traseul şpăgii.

"Din declaratia avocatului Cristea George, fost cumnat al numitului Staicu Dinel, a reieşit că în primăvara anului 2012, a aflat de la Rogoveanu Viorel, bucătar în casa familiei Staicu, că s-ar fi dat, cu titlu de mită, suma de 1.000.000 de euro judecătorilor de la CAB. Martorul a declarat că suma de 1.000.000 de euro a fost obţinută de Popescu Carmen Ioana prin retragerea mai multor sume de bani din conturile firmelor controlate de Staicu Dinel".
Sursa: referatul procurorilor

În schimbul banilor, judecătoarea ar fi trebuit să dea o hotărâre favorabilă pentru Dinel Staicu, condamnat la 7 ani de închisoare.



×
Subiecte în articol: Dinel Staicu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close