Antena 3 CNN Actualitate Sute de ucraineni s-au angajat în România. Cei mai mulţi lucrează în Bucureşti

Sute de ucraineni s-au angajat în România. Cei mai mulţi lucrează în Bucureşti

Angajatorii români au pus la dispoziţia cetăţenilor ucraineni refugiaţi în România câteva mii de locuri de muncă, încă de la începutul războiului.

Sute de ucraineni s-au angajat în România. Cei mai mulţi lucrează în Bucureşti
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ştefan Petrică    |    21 Noi 2022   •   16:16

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cei mai mulţi cetăţeni ucraineni înregistraţi şi încadraţi într-un loc de muncă sunt în: București (197), Arad (106), Suceava (92), Bihor (88), Timiş (73), Bistriţa-Năsăud (67).

În total, 690 cetăţeni ucraineni au fost încadraţi pe piaţa muncii în domenii precum: confecţioneri cablaje auto, specialişti industria auto, reprezentanţi comerciali, pescari, cofetari, pedagogi, mecanici auto, IT, patiseri, ospătari, ambalatori, bucătari, operatori prelucrare date, frizeri, manichiuriste, cosmeticiene, îngrijitori spaţii verzi, manipulant marfă, muncitori în industria alimentară, necalificaţi în domeniul electricităţii, translatori.

Angajatorii şi-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă şi alţi cetăţeni ucraineni, având 4.423 locuri de muncă disponibile.

Domeniile declatate de angajatori sunt: restaurante; fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule, fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp), fabricarea de mobilă, fabricarea altor fire şi cabluri electrice şi electronice, fabricarea încălţămintei, hoteluri și alte facilitate de cazare similare.

Cetăţenii ucraineni pot fi încadraţi în muncă fără avizul de angajare.

"Precizăm faptul că baza de date este dinamică, actualizându-se periodic în funcție de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum și de numărul repartițiilor emise în vederea ocupării", informează reprezentanţii ANOFM.

×
Subiecte în articol: Ucraina angajari România ajutor refugiaţi
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close