Antena 3 CNN Actualitate Ucrainenii ocolesc legea şi obţin pașapoarte românești pe bandă rulantă

Ucrainenii ocolesc legea şi obţin pașapoarte românești pe bandă rulantă

Ucrainenii își pot lua pașapoarte românești, drept "cea mai ușoară cale spre UE", datorită unor falsificatori de date din Ucraina. Investigația a fost făcută chiar de o publicație jurnalistică ucraineană.

Ucrainenii ocolesc legea şi obţin pașapoarte românești pe bandă rulantă
Sursa foto: Hepta | MMA / MMA1
de Ioana Mircea    |    28 Feb 2023   •   23:18

Mii de ucraineni au început să obțină cu ușurință pașapoarte din alte țări de când a început războiului în Ucraina. O serie de escroci din Ucraina fac afaceri, falsificând documente și păcălind alte state pentru ca doritorii să obțină o nouă cetățenie.

Totul a fost scos la lumină de publicația jurnalistică ucraineană, vesti.ua. Se pare că situația aceasta este mai veche, însă cum a început războiul din Ucraina, cei care oferă aceste servicii ilegale au răsărit ca ciupercile după ploaie.

Ca și alte afaceri, aceste firme de avocatură au evoluat, iar astăzi își permit să plaseze publicitate scumpă pe Google, iar anunțurile lor pot fi găsite pe Facebook, Instagram și alte rețele sociale.

Citește și: Noi bani pentru refugiaţii ucraineni stabiliţi în România: 2000 de lei de familie, însă cu condiţii

"Cetățenia română este cea mai ușoară cale spre UE!", spune Your Immigrate, o companie ai cărei avocați ajută oamenii să obțină cetățenia română, bulgară și poloneză (similară cu cetățenia, dar fără drept de vot). "A trăi în Europa este o investiție într-un viitor fericit pentru tine și familia ta", scrie Euro Priority, potrivit vesti.ua.

×
Subiecte în articol: Ucraina pasaport
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close