Antena 3 CNN Actualitate Un important lider european taxează declarațiile ministrului Prună: Nu poți permite ca drepturile omului să fie considerate doar teoretice!

Un important lider european taxează declarațiile ministrului Prună: Nu poți permite ca drepturile omului să fie considerate doar teoretice!

Un important lider european taxează declarațiile ministrului Prună: Nu poți permite ca drepturile omului să fie considerate doar teoretice!
16 Mar 2016   •   23:39

Președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European a afirmat, într-un interviu acordat în exclusivitate Antena 3, că declarația ministrului Justiției potrivit căreia drepturile fundamentale ale omului sunt un lux în România, este una ”greșită și îngrijorătoare”.

”Cu privire la citatul ministrului Justiției că drepturile civile sunt un lux teoretic, cred că astfel de citate sunt îngrijorătoare și greșite. Asta pentru că limita dintre democrație și drepturile omului și anumite comportamente autoritare este foarte subțire. În democrațiile europene și din Uniunea Europeană, trebuie să ne asigurăm că drepturile omului sunt respectate”, a spus Claude Moraes, în interviul acordat Antena 3, pentru emisiunea Sinteza Zilei.

”Nu poți permite ca drepturile omului să fie considerate doar teoretice. Acest fel de limbaj arată faptul că ne deplasăm către un mod de gândire mai autoritarist”, a mai spus liderul european.

”Drepturile fundamentale nu sunt lucruri de fațadă. Ele există cu un scop”

”Marele test al democrației este cum îi tratezi pe oamenii despre care majoritatea populației nu se sinchisește. Deci, cum tratezi minoritățile, cum îi tratezi pe deținuți, cum îi tratezi pe imigranți”, a mai spus Claude Moraes, comentând situația critică în care se află sistemul penitenciarelor din România.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat că ordonanța adoptată de Executiv privind interceptările nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective, subliniind că SRI nu a primit absolut nicio competență pe care nu o avea.

Raluca Prună a precizat că ”OUG adoptată vineri nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic”.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close