Antena 3 CNN Actualitate Unitate de mari arşi, inaugurată în Sectorul 4

Unitate de mari arşi, inaugurată în Sectorul 4

O unitate modernă în care pacienţii cu arsuri grave vor putea fi trataţi la cele mai înalte standarde a fost inaugurată astăzi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar- Arseni". Este vorba despre o colaborare dintre unitatea sanitară şi Primăria Sectorului 4, care a venit cu fondurile necesare. Unitatea îndeplinește toate cerințele necesare unor servicii medicale de calitate a actului medical a declarat primarul Daniel Băluța la inaugurare

Unitate de mari arşi, inaugurată în Sectorul 4
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    27 Aug 2020   •   19:00

Unitatea este amenajată în Corpul B al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" şi are două săli de operaţie: politraumă şi chirurgie estetică. De asemenea, aici se găsește și o sală de pansamente și una pentru tratamentul arsurilor, dar și spaţii de sterilizare.

''Sănătatea a reprezentat și reprezintă o prioritate. Avem aici dotări şi investiţii care, din nefericire, în sistemul românesc nu s-au mai făcut de 20 de ani'', spune primarul Sectorul 4, Daniel Băluţă.

Baia arsuslui, o etapă importantă în tratamentul unui pacient cu arsuri va fi făcută la Spitalul Bagdasar-Arseni într-o cadă specială.

Astfel, pacienții vor putea fi îngrijiți corespunzător, curățarea rănilor fiind extrem de importantă în evoluția stării de sănătate.

''Este într-un sistem modern. Este un scripete special pe care se pune arsul care este adus pe un brancard. Se scufundă în baie.totul este steril.apa. Se curăță secrețiile'', spune dr. Andrei Mircea Carantino medic primar Chirurgie plastică - microchirurgie reconstructivă.

Trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generaţie în care pacienţii vor putea fi trataţi la cele mai înalte standarde au fost amenajate.

Alte trei paturi sunt disponibile pe secția clinică.

 ''Sunt trei paturi cu dotare completă pentru îngrijirea unui pacient care poate necesita ventilație mecanică. Poate necesita alimentație prin gastrostomă, poate necesita traheostomie'', spune prof. Dr. Gorgan Radu Mircea, director medical spitalul Bagdasar-Arseni.

Și pentru că tot ceea ce se folosește în timpul actului operator necesită o direcționare și un traseu, au fost gândite spații care să reducă posibila contaminare.

''Totul se evacuează prin acest sistem. Se pun materialele folosite și sunt preluate de pe holul septic de către personalul auxiliar și ajutător ceea ce face ca rulajul personalului să fie redus la minim'', spune director medical spitalul Bagdasar-Arseni.

Printre dotări se numără și monitoare, ventilatoare, ecografe, precum şi un Laser Doppler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor.

7 milioane jumătate de lei a investit primăria sectorului 4 în unitatea medicală care ar urma să fie ar urma să fie funcțională în trei săptămâni.

×
Subiecte în articol: arsi spital sectorul 4
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close