Antena 3 CNN Actualitate USR-PLUS, planuri ambițioase pentru viitorul apropiat. Se decide candidatul pentru Primăria Capitalei

USR-PLUS, planuri ambițioase pentru viitorul apropiat. Se decide candidatul pentru Primăria Capitalei

USR și PLUS caută cea mai bună soluție pentru alegerile locale, pentru a-și crește cât mai mult șansele de a câștiga Primăria Capitalei.

USR-PLUS, planuri ambițioase pentru viitorul apropiat. Se decide candidatul pentru Primăria Capitalei
Sursa foto: Foto: Facebook/Vlad Voiculescu
11 Feb 2020   •   19:26

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, cei doi candidați care se luptă pentru susținerea USR-PLUS la alegerile locale în cursa pentru Primăria Capitalei, au avut marți o întâlnire, în încercarea de a găsi o formulă agreată de ambele formațiuni politice.

Potrivit surselor Antena 3, deocamdată se fac măsurători sociologice între Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, fără să se fi ajuns la o concluzie.

Liderul USR, Dan Barna, s-a întâlnit cu Ludovic Orban, căruia i-a spus că susține alegerile anticipate, iar cei doi au discutat despre posibilitatea ca USR și PLUS să se alăture PNL pentru a guverna, după eventualele alegeri anticipate.

„Am avut astăzi o întâlnire cu Nicușor. Suntem în competiție, asta este clar, și nu este nimic rău în asta. Propunerea noastră de departajare este cea despre care s-a vorbit deja de nenumărate ori atât în Alianță cât și în public: cea a consultării publice (=alegeri primare) prin care sa fie stabilit candidatul Alianței cât mai rapid. Zeci de mii de oameni care să își susțină candidatul preferat în alegeri organizate de Alianță. O întoarcere la oamenii pe care vrem să îi reprezentăm și un start excelent pentru o campanie la Primăria Capitalei transparentă. Cu dezbateri și cu implicarea celor mai activi dintre cetățenii Bucureștiului. Așa cum se face în SUA (chiar astăzi se fac și la Democrați în New Hampshire). Așa cum s-a făcut acum câteva luni de Budapesta. Așa cum se face în țările în care alegerile oficiale sunt într-un singur tur.

Am vorbit de destule ori cu Nicușor, și în dezbateri și la diverse întâlniri. Nu pare să avem vederi foarte diferite despre ce ar trebui făcut în București. Posibil să avem diferențe asupra modului în care se fac și se conduc echipe. Da, avem diferențe de abordare. Dar nimic ce nu poate fi tranșat între oameni bine intenționați deschiși la dialog.

Una peste alta, m-am bucurat de întâlnire. Am stabilit împreună să ne vedem din nou până ajungem la cea mai bună soluție pentru bucureșteni. Cred că o să vă placă”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook, după întâlnirea cu Nicușor Dan.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close