Antena 3 CNN Actualitate Uzina Mecanică Bucureşti va construi 227 de vehicule blindate Piranha. Nicolae Ciucă: ”Trebuie să reprezinte un moment de mândrie”

Uzina Mecanică Bucureşti va construi 227 de vehicule blindate Piranha. Nicolae Ciucă: ”Trebuie să reprezinte un moment de mândrie”

România devine una dintre primele ţări unde se localizează producţia de tehnică şi echipamente militare moderne pentru realizarea de transportoare blindate Piranha, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă la ceremonia de semnare a acordului de asociere joint venture între Uzina Mecanică Bucureşti (UMB) şi General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).

Uzina Mecanică Bucureşti va construi 227 de vehicule blindate Piranha. Nicolae Ciucă: ”Trebuie să reprezinte un moment de mândrie”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2022   •   11:15

„Putem să vedem că se realizează primul joint venture consolidat între Uzina Mecanică Bucureşti şi GD Land System şi MOWAG. Este cât se poate de evident faptul că prin acest demers putem să constatăm un grad ridicat de încredere pe care partenerii noştri strategici îl acordă ţării noastre într-un context de securitate deosebit şi care se concretizează în transfer de tehnologie know-how în industria românească, în economia românească.

Discutăm cu cei care s-au implicat nemijlocit în acest proiect şi îmi spuneau că trebuie să reprezinte un moment de mândrie, nu numai pentru cele două companii, dar şi pentru noi, pentru faptul că România devine una dintre primele ţări unde se localizează producţia de tehnică şi echipamente militare moderne”, a declarat Nicolae Ciucă.

Uzina Mecanică Bucureşti va construi 227 de vehicule blindate, în parteneriat cu General Dynamics European Land Systems România (GDELS), a afirmat, marţi, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Este un moment important pentru colaborarea dintre UMB şi GDELS. Documentul ce urmează să fie semnat astăzi profilează un parteneriat strategic sustenabil între România şi Statele Unite. Fabricarea în comun a 227 vehicule blindate este un impuls excepţional pentru relansarea producţiei la UMB”, a spus Spătaru.

El a adăugat că România poate deveni exportator regional de echipamente din industria de apărare.

„133 de noi transportatoare urmează să fie livrate şi realizate în colaborare şi mă aştept ca UMB să-şi intensifice eforturile de a-şi dovedi capabilitatea şi calitatea resursei umane, să aducem acest standard la cel mai înalt nivel. Avem oportunităţi de dezvoltare şi proiecte care ar putea să facă din România exportator la nivel regional”, a continuat ministrul.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă București
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close