Antena 3 CNN Actualitate Valul de arşiţă aduce temperaturi de până la 38 de grade. Vezi prognoza meteo

Valul de arşiţă aduce temperaturi de până la 38 de grade. Vezi prognoza meteo

Valul de arşiţă aduce temperaturi de până la 38 de grade. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Aug 2011   •   11:47

Valul de arşiţă din România ne va aduce temperaturi între 35 şi 38 de grade Celsius la umbră şi un indice de confort termic sufocant.

În Capitală, autorităţile locale au amenajat zeci de corturi anti-caniculă şi puncte de prim-ajutor. Până marţi la prânz, Ambulanţa Bucureşti a primit zeci de solicitări.

Românii s-au topit la soare, mai ales în marile oraşe, unde aerul a fost irespirabil. Bucureştenii au căutat refugiu în corturile anti-caniculă instalate de primărie în oraş.

Teoretic, la malul mării căldura e mai uşor de suportat. Practic însă, fără cremă de protecţie, ochelari de soare şi pălării pe cap, o zi de plajă se poate termina la spital.

Cine n-a mai suportat căldura sub niciun chip, a dat fuga la munte. La Buşteni, la telecabină, oamenii au stat ore în şir la coadă. Alţi turişti au ales să urce pe jos până la cascada Urlătoarea.

Meteorologii spun că temperaturile vor reveni la normal abia de vineri. Vezi prognoza meteo pe următoarele trei zile.

MIERCURI (24 august)


În ţară, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în Câmpia de Vest, sud-vestul Transilvaniei şi Câmpia Română. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în vestul şi sudul ţării şi local în restul teritoriului. Cerul va fi variabil spre senin, exceptând zona Carpaţilor Orientali, unde vor fi unele înnorări şi izolat vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 37 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade, uşor mai coborâte în depresiuni.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, cu o maximă termică în jur de 35 de grade Celsius. ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar temperatura minimă va fi de 18-20 de grade.
 

JOI (25 august)


În ţară, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zona montană, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 şi 37 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade, uşor mai coborâte în depresiuni.

În Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 33 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade.
 

VINERI (26 august)

În ţară, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerulului, în scădere faţă de ziua precedentă în majoritatea zonelor ţării, va avea valori maxime ce se vor încadra între 25 şi 35 de grade şi minime între 12 şi 20 de grade, uşor mai mici în depresiuni.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerulului, uşor mai coborâtă decât în ziua precedentă, va avea maxima de 31-32 de grade şi minima de 15-16 grade.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

 


×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close