Antena 3 CNN Actualitate Veste bună pentru bucureşteni! O pasarelă pietonală este aproape gata

Veste bună pentru bucureşteni! O pasarelă pietonală este aproape gata

Pasarela pietonală de aproape 100 de tone care leagă sectorul 4 de oraşul Popeşti Leordeni este montată astăzi. Este ultima fază a construcţiei, cea în care se afişează tronsonul de 50 de tone, cu o lungime de 22 de metri. Operaţiunea are loc peste liniile de metrou.

Veste bună pentru bucureşteni! O pasarelă pietonală este aproape gata
de Iulia Gorgorin    |    26 Aug 2020   •   18:15

Un tronson de aproape 50 de tone din pasarela pietonală care unește Sectorul 4 de orașul Popești Leordeni, cu o lungime de 22 de metri dintr-un total de 65 de metri, a fost montat peste liniile de metrou din zona stației Berceni.

Amplasată pe trei terenuri, dintre care două aparținând domeniului public al Sectorului 4 și orașului Popești-Leordeni, iar altul, aflat în administrarea Metrorex S.A, pasarela Popești Vest va deservi zona de sud a Capitalei și va face legătura între Sectorul 4 și Popești-Leordeni.

Astfel, a fost montat primul tronson cu o lungime de 22 de metri din totalul pasarelei de 65 de metri.

Pasarela pietonlă va fi finalizată în maximum trei săptămâni.

Pasarela care unește Sectorul 4 de Popești Leordeni și cântărește aproximativ 100 de tone va asigura circulația zilnică a aproximativ 8.000 – 12.000 de locuitori din Sectorul 4 și Popești-Leordeni.

Timpul de deplasare din orașul Popesti către stația de metrou Berceni se va reduce de la 15-20 minute la mai puțin de cinci minute.

Pasarela de 65 de metri va fi realizată dintr-o structură metalică, cu fațade longitudinale din panouri vitrale mari din tâmplărie tip perete cortină, cu geam duplex securizat.

Mai mult decât atât, pentru siguranța pietonilor, clădirea va fi echipată cu un sistem de supraveghere internă, racordat la dispecerat.

Valoarea totală a investiției este de 6.166.353,62 lei fără TVA.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close