Antena 3 CNN Actualitate Veste bună pentru copii! S-a deschis primul bazin semiolimpic, iar cursurile de înot sunt gratuite

Veste bună pentru copii! S-a deschis primul bazin semiolimpic, iar cursurile de înot sunt gratuite

Peste 30.000 de elevi din sectorul 4 al Capitalei vor putea face performanţă la înot. Primăria de sector a inaugurat primul bazin semiolimpic de 25 de metri din ţară, în curtea unei şcoli, devenind astel cel mai modern complex spotiv al unei unităţi de învăţământ din Bucureşti. Copiii care se vor înscrie la cursurile de înot grauite vor fi pregătiţi de Federaţia Română de Nataţie.

Veste bună pentru copii! S-a deschis primul bazin semiolimpic, iar cursurile de înot sunt gratuite
de Iulia Gorgorin    |    20 Aug 2020   •   16:30

Şcoala 190 are oficial un bazin de înot la standarde europene. Este anunţul care, speră primarul din sectorul 4, îi va bucura pe cei 30.000 de elevi din zonă care vor putea participa gratuit la cursuri de înot susţinute de sportivi de performanţă.

''Avem finalizat un bazin semiolimpic, un bazin care pentru noi are o importanţă multiplă, copiii din sectorul 4 având acces liber şi neîngrădit la această facilitate sportivă. Această facilitate poate să fie folosită de sportivii lotului olimpic.

Cred că este un aport important pe care comunitatea noastră îl aduce sportului românesc, în perspectiva olimpiadei de anul viitor de la Tokyo'' , a spus Daniel Băluţă, primarul sectorului 4.

Noua construcţie are şase culoare de înot şi este omologat inclusiv pentru competiţii naţionale şi internaţionale de nataţie.

Pentru ca elevii să aibă de cea mai bună pregătire, autorităţile locale au încheiat un parteneriat de colaborare cu Federaţia Română de Nataţie care s-a angajat să îi pregătească pe viitorii campioni.

Şi vechea sală de sport interconectată cu bazinul a fost reabilitată. Suprafaţa de 600 de metri pătraţi a fost refăcută aproape de la zero şi dotată cu echipamente şi accesorii noi.

×
Subiecte în articol: copii bazin Daniel Băluţă
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close