Antena 3 CNN Actualitate Veste mare pentru pacienții asigurați la CNAS. Vor beneficia gratuit de investigaţii de screening

Veste mare pentru pacienții asigurați la CNAS. Vor beneficia gratuit de investigaţii de screening

Camera Deputaţilor a adoptat decizional un proiect de lege prin care pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pot beneficia gratuit, dacă solicită acest lucru, de investigaţii de screening din momentul încadrării în grupul de risc sau în baza unei trimiteri de la medicul specialist.

Veste mare pentru pacienții asigurați la CNAS. Vor beneficia gratuit de investigaţii de screening
de Dan Gabor    |    27 Oct 2020   •   19:15

Astfel, proiectul modifică legea drepturilor pacientului nr.46/2003, în sensul acordării pacienţilor asiguraţi prin CNAS de a beneficia, gratuit, de investigaţii de screening. Prin screening se înţelege examinarea iniţială de prezumţie sau stabilirea existenţei reale a bolilor sau a altor caracteristici biologice ori comportamentale într-o populaţie, care constă în aplicarea unui ansamblu de procedee şi tehnici de investigaţie în scopul descoperirii precoce şi evidenţierii lor într-un stadiu incipient

Conform iniţiativei legislative, vor beneficia de această investigație „pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate la justa solicitare proprie din momentul încadrării în grupul de risc sau pe baza unei trimiteri de la medicul specialist”.

Pe 2 octombrie 2019, Senatul a adoptat proiectul ca prim for sesizat, marţi fiind adoptat decizional de Camera Deputaţilor. Acum, legea merge la promulgare.

 

×
Subiecte în articol: CNAS screening
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close