Antena 3 CNN Actualitate Vlădescu: Contul Solidaritatea nu este pentru românul de rând, ci pentru bugetarul bogat. Finanţele au strâns doar 730.000 de lei pentru sinistraţi

Vlădescu: Contul Solidaritatea nu este pentru românul de rând, ci pentru bugetarul bogat. Finanţele au strâns doar 730.000 de lei pentru sinistraţi

Vlădescu: Contul Solidaritatea nu este pentru românul de rând, ci pentru bugetarul bogat. Finanţele au strâns doar 730.000 de lei pentru sinistraţi
10 Iul 2010   •   20:16



Dar din dar se face rai! Numai că, la Finanţe, raiul e prea departe! Contul de solidaritate deschis de mai bine de o lună a strâns de la români abia 730.000 de lei. O sumă care nu-i ajunge nici pe-o măsea statului, la cheltuielile de zi cu zi pe care le are. Ca să nu fie din nou ţinta criticilor presei, Sebastian Vlădescu schimbă destinatarul: nu mai e un cont pentru românul de rând, ci doar pentru bugetarul cu venituri mari.

Nu s-a înghesuit nimeni să ajute statul să iasă din criză. Dimpotrivă! În Contul deschis din ordinul ministrului Sebastian Vlădescu s-au strâns în iunie, aproape 165.000 de euro. S-au donat de la 10 lei până la câteva mii. Doar 21 de donatori şi-au dat numele. Cine sunt ceilalţi?

Unii dintre ei s-au supus, alţii nu. Oficial, în anexele postate pe site-ul Ministerului de Finanţe apar doar câteva nume de secretari de stat care au donat banii strânşi din consilii de administraţii sau din AGA. Despre restul, nimeni nu ştie nimic. Totul e confidenţial. În plus, dacă la înfiinţarea fondului de solidaritate, ministrul Vlădescu susţinea că tot poporul trebuie să aibă oportunitatea să susţină statul în momente de criză economică, acum scopul e altul.

?Contul de solidaritate este pentru ca fiecare bugetar să-şi vireze banii din consilii de administraţii?, a declarat Sebastian Vlădescu.

Deloc puţini. Dacă ne uităm doar în curtea Finanţelor, veniturile nete primite de demnitarii din Ministerul Finanţelor pentru calitatea de membru în AGA sau CA ale companiilor unde statul este acţionar variază între 40 de lei şi 35.700 de lei. Niciunul nu a făcut dovada "solidarităţii".  În schimb, românii au făcut-o. Printre ei şi un deţinut care a donat 400 de lei. A avut motive întemeiate.

Aceeaşi care nici până în ziua de azi nu au precizat ce se va face cu banii strânşi în contul de solidaritate. Singurele explicaţii date arată că sumele donate pentru diminuarea efectelor crizei economice constituie venituri ale bugetului de stat şi nu sunt îndreptate către cheltuieli bugetare anume.



Foto: INTACT Images

Observator

×
Subiecte în articol: cont finante Sebastian Vladescu donatori
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close