Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi vremea în această iarnă. Cea mai nouă prognoză!

Cum va fi vremea în această iarnă. Cea mai nouă prognoză!

Meteorologii străini au realizat o prognoză pentru Europa de Est și anunță că vom avea parte de o iarnă blândă, cu temperaturi destul de ridicate. Meteorologul ANM, Alina Șerban spune că estimarea meteorologică are un grad de realizare destul de redus.

Cum va fi vremea în această iarnă. Cea mai nouă prognoză!
Sursa foto: Pexels
de Iulia Gorgorin    |    22 Oct 2020   •   23:01

Alina Şerban, a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit în exclusivitate despre prognoza meteorologilor străini.

''Întradevăr este o estimare meteorologică a acestei ierni realizate de colegii noștri străini. Trebuie sublinat totuși, faptul că aceste estimări au un grad de realizare destul de redus. De altfel și colegii noștri specifică acest lucru, pe măsură ce intervalul de timp pentru care se realizează prognoze este mai îndepărtat, gradul de realizare scade.

Este o estimare care se raportează în general la medii și nu surprinde episoadele cu vreme foarte severă.

Însă, în această estimare, se pare întradevăr, că partea de sud a Europei, inclusiv zona țării noastre, despre care știm că în general este dominată de mase de aer mai cald și mai umed, vor fi predispuse spre apariția furtunilor. Acestea se pare că vor deveni un lucru destul de constant în această perioadă și vor determina pentru multe zone, cantități mai importante de apă și în consecință și apariția inundațiilor. Se știe că avem nevoie de foarte multă apă. Solul este destul de sărac, de lipsit de umezeală.

Este foarte probabil să se produscă și inundații rapide

Vorbim de temperaturi mai ridicate decât în mod normal și aici vorbim de medie. Este foarte probabil ca zonele montane să fie destul de lipsite de ninsoare până la sfârșitul acestui an, mai probabil ca acestea să apară de la începutul anului viitor'', a spus Alina Şerban.

×
Subiecte în articol: Iulia Gorgorin
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close