Antena 3 CNN Actualitate WC-uri de 90.000 de euro, pentru o şcoală din Botoşani

WC-uri de 90.000 de euro, pentru o şcoală din Botoşani

WC-uri de 90.000 de euro, pentru o şcoală din Botoşani
Sursa foto: Foto: torange.us
de M.Z.    |    11 Aug 2013   •   16:11

O şcoală din judeţul Botoşani va avea WC-uri în valoare de aproape 89.000 de euro. Preţul exorbitant este plătit de primăria comunei Coţuşca, aflată la câţiva kilometri de oraşul Botoşani. Cazul nu este unul singular.

Elevii din comuna botoşăneană Coţuşca vor merge la două toalete care costă în total aproape 400.000 de lei, cu TVA. Pe lângă aceşti bani, în contractul încheiat cu firma care a câştigat licitaţia publică există o sumă pentru cheltuieli neprevăzute de aproape 29.000 de lei.

Pentru arhitectura WC-urilor, primăria a pus la bătaie peste 61.000 de lei. Deşi WC-urile din Coţuşca valorează cât două apartamente cu două camere din Capitală, nu sunt atât de grandioase precum le visase primarul localităţii.

Iniţial, proiectul din 2011 prevedea o toaletă cu etaj. S-a renunţat la această idee din cauză că administraţia locală şi-a dat seama că nu are suficienţi bani, scrie gândul.info.  

Şcoala din Coţuşca nu este singura unde WC-urile sunt la mare preţ. În urmă cu trei ani, în judeţul Galaţi, două şcoli au dat pentru un metru pătrat de closet construit nu mai puţin de 1.500 de euro.

În judeţul Bistriţa Năsăud, şcolile nu au fost reabilitate, însă pentru WC-uri s-au găsit bani. La şcoala din Dobric, în care muncitorii nu au mai călcat de decenii, anul trecut autorităţile locale au cheltui 300.000 de lei pentru un grup sanitar.

Cele mai scumpe WC-uri din ţară se găsesc însă în şcolile din localităţile ialomiţene Colelia şi Gheorghe Lazăr. Acolo, în anul 2009, s-au investit în closete un milion de lei.

×
Subiecte în articol: wc
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close