Antena 3 CNN Actualitate Zeci de angajaţi din Ploieşti, datori peste noapte. Oamenii au fost păcăliţi de patroni să facă împrumuturi la bancă

Zeci de angajaţi din Ploieşti, datori peste noapte. Oamenii au fost păcăliţi de patroni să facă împrumuturi la bancă

Zeci de angajaţi din Ploieşti, datori peste noapte. Oamenii au fost păcăliţi de patroni să facă împrumuturi la bancă
14 Feb 2015   •   10:11

Zeci de angajaţi ai unei firme din Ploieşti s-au trezit peste noapte datori la bănci. Patronii i-au obligat să ia credite pe numele lor, după care le-au luat banii. Ba, mai mult, unii s-au trezit că au împrumuturi la bănci, fără măcar să ştie acest lucru.

Aproape 70 de angajaţi ai unei firme din Ploieşti au fost păcăliţi de patroni să ia credite pe numele lor. Le treceau un salariu mai mare în acte, ca să poată face împrumutul, şi le spuneau că nu au nevoie decât de o semnatura din partea lor, pentru că ratele vor fi plătite de patroni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, aceştia erau ameninţaţi cu desfacerea contractului de muncă sau cu înscenarea unor fapte penale.

Presaţi, oamenii acceptau. Patronii plateau ratele doar câteva luni, după care îşi lăsau angajaţii să se descurce cu băncile.

Astfel, patronii au obţinut, prin intermediul angajaţilor sai, 49 de credite de la 8 banci din Ploieşti.

Cei trei patroni sunt acum în arest preventiv. Schema lor a fost aplicată şi în Brasov, unde un tânăr a fost angajat la o firmă, special pentru a fi pus să ia un credit.

Patroana firmei a plăatit doar câteva luni creditul. Poliţiştii au descoperit că femeia făcea parte dintr-o întreagă reţea care racola tineri pe care îi păcălea să obţină credite.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close