Antena 3 CNN Actualitate Zeci de kilograme de mercur şi mii de tone de deşeuri periculoase, aruncate lângă Capitală

Zeci de kilograme de mercur şi mii de tone de deşeuri periculoase, aruncate lângă Capitală

Zeci de kilograme de mercur şi mii de tone de deşeuri periculoase, aruncate lângă Capitală
19 Oct 2010   •   19:35

Zeci de kilograme de mercur şi peste 2.000 de tone de deşeuri periculoase au otrăvit aerul şi pânza freatică în jurul Capitalei. Erau pur şi simplu aruncate pe câmp sau pe stradă, în zone locuite. Şefii firmei care primeau bani ca să neutralizeze deşeurile, au fost arestaţi.

Nu e nevoie un baraj rupt pentru o catastrofă ecologică precum cea din Ungaria. Capitala şi judeţul Ilfov au stat câteva luni pe o adevărată bombă cu ceas. Şaizeci de kilograme de mercur şi 2.200 tone de deşeuri periculoase precum arsenicul au fost depozitate direct în stradă sau pe câmp.

E vorba de patronii unei firme care câştigau bani grei din neutralizarea substanţelor periculoase. Încasau banii, ridicau deşeurile după care le abandonau. Pentru ei, profitul era maxim. Pentru noi, pericolul, la fel de ridicat.

Comisarii gărzii de mediu au descoperit mai multe locaţii unde aceste substanţe erau pur şi simplu aruncate la întâmplare. Au intrat pe fir şi politiştii de la Biroul arme, explozibili şi substanţe periculoase care au efectuat percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Galaţi.

Patronii firmei au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Sunt acuzaţi că au poluat cu bună ştiinţă şi nu au respectat normele privind depozitarea substanţelor toxice.


×
Subiecte în articol: Mercur
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close