Antena 3 Actualitate Ziua Naţională, sărbătorită în avans cu gogoşi şi vin, de oltenii de la Deveselu

Ziua Naţională, sărbătorită în avans cu gogoşi şi vin, de oltenii de la Deveselu

de O.P.    |    01 Dec 2011   •   06:50
Ziua Naţională, sărbătorită în avans cu gogoşi şi vin, de oltenii de la Deveselu
Sursa foto: Foto: Antena3

Localnicii din Deveselu, n-au mai avut răbdare şi au început de ieri petrecerea de ziua Naţională. Cu mic cu mare, s-au adunat în curtea şcolii şi au ascultat imnul, au încins o horă şi s-au ospătat. N-au avut fasole cu ciolan, ci gogoşi, dar nu s-a plâns nimeni. Asta poate pentru că vinul a fost foarte bun.

Îmbrăcaţi în costume populare, localnicii din Deveselu au început mai devreme să sărbătorească Ziua Naţională. Adunaţi în curtea şcolii, copiii au trecut rând pe rând prin faţa mulţimii şi au recitat poezii patriotice.

Înflăcăraţi de momentul artistic, localnicii, în frunte cu primarul, au deschis sticlele cu vin, apoi au încins o horă pe cinste.

Primarul a întins masa în curtea căminului cultural. În loc de tradiţionala fasole cu ciolan, oamenii au mâncat gogoşi. Atât de bune au fost încât sunt hotărâţi ca în anii viitori, când vor petrece ziua naţională a României alături de militarii americani să păstreze acelaşi meniu.

Localnicii din Deveselu vor continua petrecerea de Ziua Naţională.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close