Antena 3 CNN Actualitate ZIUA PĂMÂNTULUI. Google marchează ZIUA PĂMÂNTULUI cu un logo special. De ce e importantă această zi

ZIUA PĂMÂNTULUI. Google marchează ZIUA PĂMÂNTULUI cu un logo special. De ce e importantă această zi

ZIUA PĂMÂNTULUI. Google marchează ZIUA PĂMÂNTULUI cu un logo special. De ce e importantă această zi
22 Apr 2016   •   10:57

ZIUA PĂMÂNTULUI. Google marchează ZIUA PĂMÂNTULUI cu un doodle special pe 22 aprilie. ZIUA PĂMÂNTULUI. În fiecare an se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Unde s-a născut mișcarea de ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI. Sunt 46 de ani de când 22 aprilie este ziua dedicată Pământului. Schmbările climatice sunt reale și sunt un pericol. Să vedem câteva dintre acestea. ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI  Cei mai mulți dintre specialiștii care sunt de acord cu existența schimbărilor climatice spun că de vină sunt oamenii. Este aproape un consens pe această temă.

ZIUA PĂMÂNTULUI Tot mai multe administrații, experți militari și chiar ONU au numit schimbările climatice drept un risc al securității naționale. Pentagonul îl numește ”multiplicator al amenințării”, în ideea în care poate duce la crize ale apei și alimentelor, creșterea sărăciei și a îmbolnăvirilor, exod al populației și instabilitate. Cel mai bun exemplu este în Siria, unde schimbările climatice: secetă, foamete, boală, migrație - au contribuit la conflict și au reprezentat un teren fertil pentru înflorirea terorismului.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2016 Criticile îndreptate împotriva administrațiilor și policilor administrative, care cumva forțează promovarea unor agende ”verzi” în timp ce ignoră alte amenințări, sunt nefondate. Cele mai multe dintre ele. Nu se renunță la finanțarea unor obiective strategice pentru a finanța programele pentru a combate schimbările climatice.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Grija pentru schimbările climatice este una în general la modul declarativ. Un bun exemplu este oferit de faptul că în industria petrolieră lucrează de zece ori mai mulți oameni decât în cea solară. Sau de faptul că și astăzi cărbunele este cea mai folosită sursă pentru energia electrică.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Cât de mult au crescut temperaturile

ZIUA PĂMÂNTULUI. Ultimele luni au fost cele mai calde din istorie, de când au început să fie măsurate temperaturile. În 2015 au fost stabilite noi  recorduri, iar în primele trei luni din 2016 deja temperaturile medii sunt mai mari decât anul trecut. Organizația Mondială a Sănătății estimează că între 2030 și 2050 vor muri anual 250.000 de oameni din cauza căldurii.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată ”semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Cine a fondat ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu.

Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Ce și când a decis ONU despre ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

ZIUA PĂMÂNTULUI În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

sursa: wikipedia

ZIUA PĂMÂNTULUI. Sunt manifestări dedicate în întreaga lume. Google a creat o hartă specială, care conține o selecție a evenimentelor. În România, acestea includ, dar nu se limitează la, seminarii, conferințe, plantări de copaci.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Puteți să vă implicați și indirect, fără a participa astăzi la vreuna dintre manifestări. Câteva activități cotidiene simple pot contribui la ZIUA PĂMÂNTULUI: 


- Mergeți pe jos la serviciu, folosiți bicicleta sau transportul în comun.


- Reciclați


- Încercați să nu folosiți hârtie


- Folosiți o sacoșă reutilizabilă pentru cumpărături


- Plantați un copac


- Nu consumați carne sau lactate într-una din zilele săptămânii


- Cumpărați produse ale producătorilor locali

 

×
Subiecte în articol: Ziua Pamantului Google Doodle
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close