Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Gabriela Firea: "Preşedintele Iohannis nu va promulga legea redeschiderii pieţelor"

Gabriela Firea: "Preşedintele Iohannis nu va promulga legea redeschiderii pieţelor"

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea spune într-o postare pe internet că legea adoptată în Parlament care prevede redeschiderea pieţelor, închise de Guvernul Orban în contextul pandemiei, nu va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Gabriela Firea: "Preşedintele Iohannis nu va promulga legea redeschiderii pieţelor"
de Claudia Popovici    |    11 Noi 2020   •   21:13

Gabriela Firea spune, într-o postare pe internet, că "orice zi în plus cu guvernul Orban la conducerea țării înseamnă mai multe cazuri de îmbolnăviri, mai mulți șomeri, mai multe falimente, mai multă sărăcie, mai mult pericol pentru viața și familia fiecărui român." 

Prim-vicepreşedintele PSD susţine că "PNL și Orban vor să-i distrugă cu orice chip pe producătorii românii. N-au milă, n-au înțelegere, nici măcar nu mimează că le pasă!"

Referitor la legea votată de Camera Deputaţilor privind redeschiderea pieţelor acoperite închise de Guvernul Orban, Gabriela Firea susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu o va promulga.

Firea: Preşedintele Iohannis nu va promulga legea redeschiderii pieţelor

Gabriela Firea: "Țin în continuare piețele închise, în pofida realității că piețele NU reprezintă focare de infecție și în disprețul deciziei Parlamentului care a dispus redeschiderea.

E clar că Presedintele Iohannis NU va promulga legea și astfel milioane de români obișnuiți – atât comercianți cât și consumatori- vor continua să sufere grav, în favoarea supermarketurilor.

  •  Nu există focare de infecție în piețe! Asociația Piețelor Agroalimentare semnalează public că de la începutul pandemiei, inclusiv în perioada sărbătorilor pascale, când măsurile erau mult mai drastice, activitatea din piețe s-a putut desfășura fără a fi afectată în vreun fel comercializarea produselor și că piețele agroalimentare au fost deschise pe tot parcursul anului și nu a fost înregistrat niciun focar de infecție.
  •  Parlamentul a decis ieri că pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
  •  Sugestiv pentru ipocrizia parlamentarilor Dreptei Unite – PNL, USR – este că s-au abținut, n-au tăria de caracter să-i apere pe producătorii români, dar nici n-au avut curajul să respingă proiectul de lege respectiv și să fie în acord cu atitudinea guvernului Orban și a lui Iohannis"

Cum s-a votat în Camera Deputaţilor pe legea privind redeschiderea pieţelor acoperite

Tot Gabriela Firea a explicat cum a decurs votul în Parlament pe legea privind deschiderea pieţelor: 

"Au votat pentru 173 de deputati de la PSD, ProRomânia, UDMR, PMP, Minorități și Nefiliați; s-au abținut 93 de parlamentari de la PNL și USR.

Pe șase 6 decembrie nu doar producătorii români alungați din piețe afară, în frig, vor avea posibilitatea să-i arate lui Orban și PNL ce înseamnă DREPTATE. Ci toți românii!

Prin votul lor vor decide dacă România se va afunda în criza sanitară și economică, cu un guvern liberal incompetent la conducere sau se va vindeca."

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Klaus Iohannis
Parteneri
Fetiță găsită moartă, într-o pungă, la gunoi
x close