Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Liderul AUR, care în trecut a șocat țara, a intrat în Parlament. Ce avere are George Simion și cu ce se ocupă

Liderul AUR, care în trecut a șocat țara, a intrat în Parlament. Ce avere are George Simion și cu ce se ocupă

Marea surpriză a acestor alegeri este Alianța pentru Unirea Românilor. AUR, un partid înființat în urmă cu un an de George Simion, un personaj care se declară naționalist și care a apărut în spațiul public în urmă cu mai mulți ani într-o serie de scandaluri legate de fostul președinte, Ion Iliescu.

Liderul AUR, care în trecut a șocat țara, a intrat în Parlament. Ce avere are George Simion și cu ce se ocupă
de Laura Dinu    |    07 Dec 2020   •   11:54

AUR a obținut peste 8 procente la alegerile parlamentare. La București, lista pentru Senat este deschisă de co-președintele Claudiu Târziu, iar la Camera Deputaților de George Simion

Pe listele partidului apar foști membri ai unor partide care au mai fost în Parlament, cum ar fi Francisc Tobă, fost consilier al lui Adrian Năstase. Francisc Tobă este fondatorul STS-ului, însă, în trecut, asupra sa au planat mai  multe acuzații legate de mai multe crime din timpul Revoluției. 

”Suntem surpriza acestor alegeri, pentru că românii s-au săturat de hoție, de minciună și de lipsă de atașament față de valorile naționale. Noi suntem un partid creștin, un partid național, patriotic, care se poziționează în totală opoziție față de partidele din actualul Parlament. Nu vom face alianță cu nicio formațiune politică, pentru că noi suntem deja o alianță a românilor”, spunea aseară liderul AUR. 

Pe lista pentru Senat a Alianței pentru Unirea Românilor, pe primul loc la Buzău se află antrenorul de genii, Florian Colceag. Acesta a povestit, la Antena 3, care este motivul pentru care a ales AUR.

”Un lucru absolut semnificativ. Sprijină profesioniștii și profesionalismul. Eu am văzut multe partide din 90 până acum, foarte mulți oameni buni care au intrat în partide și care au fost eliminați ulterior pentru că aveau opinii diferite. Partidele care au fost până acum folosite, au dus, dacă urmărim istoria, țara la ruină. Interesul lor a fost personal, de grup. Nu au fost pe interesul național„ a povestit Florian Colceag. 

Ce avere are George Simion

George Simion a depus, în calitate de candidat pentru Camera Deputaților, declarația de avere.

Documentul arată că George Simion nu are pe numele său nicio proprietate, singurul său bun fiind o mașină Ford Fiesta fabricată în 2006. Declarația de avere a lui George Simion mai arată că acesta nu are niciun cont bancar, iar singurele sale venituri în 2019 au fost în valoare de de 38.322 de lei (3.200 de lei lunar), salariul de director de marketing la firma Ideal Proiect Arhitecture&Engineering S.R.L.

Firma la care figureaza angajat George Simion este deținută, în proporție de 70 la sută, de Marius Dorin Lulea, vicepresedinte al AUR și Vicepreședinte al Colegiului Diriginților de Șantier.

Firma de la care George Simion a încasat salariul de director de marketing a avut în 2019 o cifră de afaceri de 2,9 milioane de lei și un profit de 1,2 milioane lei. Ideal Proiect Arhitecture&Engineering S.R.L. figurează, potrivit confidas.ro și cu 20 de contracte publice în valoare de 567.000 de lei. Contractele publice au fost obținute prin atribuire directă, în perioada 2015 - 2020, potrivit ziare.ro.

×
Subiecte în articol: George Simion
Parteneri
Incendiu la locomotiva cu abur a Trenului Regal! A luat foc în Gara Brașov
x close