Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Petru Mărginean, candidat PPU-SL la Camera Deputaților: "Producătorii din piețe trebuie să trăiască"

Petru Mărginean, candidat PPU-SL la Camera Deputaților: "Producătorii din piețe trebuie să trăiască"

Haos în piaţa centrală din Deva. Producătorii agricoli şi proprietarii de mici afaceri sunt furioşi şi spun că nu ştiu cum se vor descurca şi din ce vor trăi dacă piaţa s-a închis. Mulţi se tem ca la tarabele de afară se vor îmbolnăvi din cauza frigului. Candidatul umaniştilor pentru Camera Deputaţilor a fost în piaţă şi s-a interesat de situaţia micilor comercianţi.

Petru Mărginean, candidat PPU-SL la Camera Deputaților: "Producătorii din piețe trebuie să trăiască"
de Georgiana Adam    |    09 Noi 2020   •   20:15

Nimeni de la primărie nu a ajuns luni dimineaţă să discute cu oamenii şi să-i ajute să instaleze tarabele în jurul pieţii închise. Producătorii agricoli, mulţi dintre ei oameni în vârstă care trăiesc din vânzarea unor legume si fructe, sunt revoltati.

Candidatul umanist pentru Camera Deputaţilor, Petru Mărginean, a fost la faţa locului, a discutat cu oamenii şi s-a interesat de situaţia care-i nemulţumeşte pe vânzători.

"Nu este o situație pe care s-o accepte producătorii, eu înțeleg. Dar acei producători trebuie să trăiască. Sunt persoane în vârstă care au plătit impozitele, vând pătrunjel, îi scoatem afară în frig. Sunt oameni cu copii, oameni bolnavi. Nici căbănuțele, care sunt de la zilele Crăciunului, dacă le-ar aduce, nu sunt pentru toți.

Dar, doar să improvizezi și să nu te gândești pe termen lung, oamenii ăștia poate scapă de COVID, nu toți, dar ajung în spital. Trebuie să te gândești și la sănătatea lor și trebuie să te gândești la veniturile pe care trebuie să le câștige la sfârșit de an. Pentru că unii au copii, au nepoți sau familii. Chirii, datorii. Statul român văd că nu îi sprijină absolut deloc, mai mult, le pune un picior pe grumaz", a declarat Petru Mărginean, candidat PPU-SL la Camera Deputaților.

Oamenii se plâng şi de faptul că au plătit impozitele pe tot anul, plus chirii pentru mese de 3-4 sute de lei pe lună, iar acum sunt scoşi afară. În plus, la fel ca mulţi alţi pieţari din alte oraşe, mulţi producători se tem ca se vor îmbolnăvi din cauza frigului.

Micii comercianţi din piaţa centrală aşteaptă în continuare o soluţie pentru reyolvarea acestei probleme.

 

×
Subiecte în articol: România la vot PPU-SL
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close