Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Șefii Google, Twitter și Facebook, audiați de Senatul American: Cum influențează cele 3 platforme rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA

Șefii Google, Twitter și Facebook, audiați de Senatul American: Cum influențează cele 3 platforme rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA

Directorii companiilor Google, Twitter și Facebook au fost chemați de Senatul american să explice care este implicarea rețelelor de socializare în alegerile prezidențiale din SUA. Sundar Pichai, Jack Dorsey și Mark Zuckerberg au fost audiați de către senatori: ședința s-a lăsat cu țipete și acuzații de manipulare și implicare externă în influențarea alegerilor

Șefii Google, Twitter și Facebook, audiați de Senatul American: Cum influențează cele 3 platforme rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    28 Oct 2020   •   21:00

Sundar Pichai, Jack Dorsey și Mark Zuckerberg, Directorii companiilor Google, Twitter și Facebook, au fost chemați la audiere de către senatorii americani. Aceștia vor să afle în ce măsură rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA sunt influențate de platformele de socializare. În timpul audierii, s-au lansat acuzații de influențare a alegerilor, cenzurare a conținutului și implicare externă în rezultatele alegerilor, potrivit CNN.

Șefii de la Facebook, Google și Twitter au fost audiați în Comisia de Comerț a Senatului american. Aceștia au fost întrebări despre măsurile luate pentru a preveni eventuale implicări externe în influențarea rezultatelor alegerilor prezidențiale.

Audierile au început cu întrebări referitoare la scandalul momentului în America: faptul că platformele sociale au blocat redistribuirea articolului New York Post despre e-mailurile găsite în laptop-ul lui Hunter Biden, fiul candidatului democrat Joe Biden. 

Un senator s-a răstit la Directorul Twitter, Jack Dorsey: "Cine naiba te-a ales pe tine să decizi ce au voie instituțiile media să raporteze și ce au americanii voie să audă?"

Întrebați despre intervenții străine în manipularea rezultatelor alegerilor, după ce în 2016 a existat un întreg scandal despre implicarea Rusiei în alegeri și folosirea platformelor de socializare că instrument, cei trei au recunoscut că problema încă există.

Twitter publicase deja pe platforma proprie, informații despre campanii de manipulare a utilizatorilor, cu surse în 5 țări: Iran, Arabia Saudită, Cuba, Tailanda și Rusia, iar Directorul companiei a făcut referire la aceastea și la audierea din Senat.

Mark Zuckerberg, Directorul Facebook, a menționat China și Iran ca țări-sursă ale unor campanii de influențare a alegerilor din SUA 

Acesta a mai spus că serviciile de informații americane au avertizat compania Facebook să fie prevăzătoare pentru că există suspiciuni ale unor tentative străine de manipulare a utilizatorilor săi.

Mark Zuckerberg a fost întrebat ce măsuri ar lua dacă Donald Trump ar folosi Facebook pentru a-și anunță victoria înainte că rezultatele oficiale să fie anunțate.

"Dacă cineva ar spune că a câștigat alegerile înainte să între rezultatele, spre exemplu, am atașa o informare care ar anunță că rezultatele oficiale ale alegerilor nu au fost încă anunțate

Dacă unul dintre candidați își declara prematur victoria sau citează un rezultat incorect, avem măsuri de precauție deja integrate", a spus acesta, explicând că utilizatorii din SUA vor vedea afișate informațiile corecte despre vot în partea de sus a aplicației Facebook.

Întrebați despre sumele cheltuite pe moderarea conținutului de pe platformele de socializare, greii Hi-Tech au declarat sume de miliarde de dolari cheltuite pe zeci de mii de angajați care se ocupă cu verificare și moderarea conținutului, în așa fel încât standardele și legile să fie respectate.

Audierea a durat 3 ore si 41 de minute.

×
Subiecte în articol: Facebook Twitter Google audiere
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close