Antena 3 Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA

11 Dec 2016   •   16:28
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA
Sursa foto: foto: pixabay.com

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA Revitalizarea economiei, modernizarea sistemului legislativ, locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite, depolitizarea sistemului sanitar şi finanţarea adecvată a acestuia, eliminarea imunităţii parlamentarilor, dar şi reînfiinţarea liceelor de arte şi meserii sunt printre proiectele candidaţilor de pe primele poziţii ale listelor depuse de partidele din judeţul Suceava, precum şi ale unui candidat independent, care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor/Senat?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

Mugurel Sorin Balabasciuc, candidat ANR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 1. Faptul că aparţin unei zone de mare tradiţie românească, Bucovina, ca şi apartenenţa mea la zona rurală, ceea ce îmi permite să cunosc în amănunt problemele, greutăţile şi năzuinţele oamenilor de la sat. Dezvoltarea României ţine şi de valorificarea eficientă a potenţialului său natural.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 2. Este necesară abordarea complexă şi cât mai vastă a problematicii societăţilor româneşti, începând cu edificarea sentimentului naţional; cu educarea tinerei generaţii în sensul iubirii de patrie, a solidarităţii, a bunelor moravuri, a respectului faţă de ceilalţi şi continuând cu revitalizarea economiei, cu valorificarea resurselor proprii în mod cât mai profitabil, cu încurajarea iniţiativei şi facilitarea punerii în practică a ideilor bune; cu modernizarea sistemului legislativ care trebuie să devină mai eficient şi fiabil cu reconsiderarea uneia dintre cele mai mari valori pe care le are o societate şi care este inteligentă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 3. Votul uninominal este selectiv, pe când cel pe liste este într-un fel condiţionat, adică după principiul ''dacă vrei muşchi, trebuie să cumperi şi os". Dezavantajul votului uninominal este acela că nu toţi cei care ar merita să acceadă la putere sunt suficient de cunoscuţi de către electorat. Cred că normal şi moral ar fi ca valoarea unui partid să fie relevată de oamenii săi şi nu ca oamenii să beneficieze de notorietatea partidului.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

Mihai Profire, candidat ANR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 1. Sunt convins că, la nivelul conducerii Alianţei Noastre România, a existat o grilă, deci o selecţie riguroasă a membrilor partidului cu potenţial de credibilitate necesar confruntării sau conlucrării cu parte din celelalte 90 de procente din structura parlamentului în noua legislatură. Mi s-a părut ridicol cum unii parlamentari, încă activi, confundând partidul nostru cu o navă de salvare a naufragiaţilor politici de toate culorile, s-au grăbit să-şi ofere serviciile. Care servicii? Că până acum, în 26 de ani, printr-o reţea de ambiguităţi legislative, produsele parlamentare, multe în contradicţie cu textele Constituţiei, au creat deservicii celei mai mari părţi a populaţiei, fiinţei naţionale: demontarea, dizolvarea verigilor de refacere economică, înstrăinarea proprietăţii comune a rezervelor minerale, insecurizarea existenţei prin legalizarea vânzării de teren agricol, de teritorialitate naţională altor cetăţeni decât românii. În lipsă de strategii, de voinţă şi responsabilitate patriotică, gestionarea intereselor românilor pe mai multe generaţii a fost grav, impardonabil ameninţată! În tinereţe am făcut sport de performanţă, acum, la maturitate, sunt mândru cu numeroşi absolvenţi ingineri valoroşi, inclusiv din Suceava. Pentru ei, pentru ai lor, pentru cei care vin am decis să intru în acest front al recuperării ţării.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 2. Într-o scurtă perioadă de timp, pe fondul unor atacuri mediatice subtil sau grotesc orchestrate, partidul Alianţa Noastră România a crescut în sondaje, în testele de credibilitate ale electoratului, dovedind că programul nostru, obiectivele sale politice sunt ale tuturor: un stat românesc demn şi puternic, cu autorităţi eficiente şi loiale patriei noastre, protejarea dar şi punerea în valoare, cu un sprijin susţinut al statului, a pământului şi resurselor naturale; recuperarea terenurilor şi bunurilor înstrăinate; alocarea, în conformitate cu legea, a 6% din Produsul Intern Brut finanţării învăţământului naţional, precum şi o nouă strategie de dezvoltare a acestuia; crearea unui puternic capital românesc, în condiţiile în care statul va păstra în proprietatea sa toate utilităţile şi o importantă parte a resurselor; refacerea, modernizarea fondului locativ destinat sănătăţii; alocarea de resurse armatei naţionale, parte componentă a NATO; excluderea oricăror ingerinţe asupra matricii creştine a familiei şi, concomitent, acordarea sprijinului necesar Bisericii pentru a-şi continua activitatea dedicată cultivării duhului naţional. Cât priveşte proiectul de care vorbeaţi, înlocuiesc termenul cu cel de program, de acţiune în cunoştinţă de cauză. Proiectul partidului Alianţa Noastră România este şi proiectul meu ca reprezentant al cetăţenilor care, la rândul lor, şi-l asumă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 3. Dincolo de parabolă, unioniştii, (o listă), strânşi în jurul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, au realizat în doar 7 ani modernizarea României. Noi, cei care suntem strânşi în jurul lui Marian Munteanu (tot o listă), chiar dacă nu vom fi majoritari în Parlament, vom încerca să respirăm, să luptăm pentru ce ne-am propus "cu viaţa şi averea noastră", cum jurau înaintaşii amintiţi, cu iubirea, credinţa, devotamentul profesional, civic de care suntem animaţi pentru refacerea României prin şi pentru fiii şi fiicele sale. Aşa să ne ajute Dumnezeu.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

Daniel Cadariu, candidat PNL pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 1. Experienţa în administraţie, un mandat de consilier local, unul de consilier judeţean, trei ani de expert în Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne, un mandat de vicepreşedinte de consiliu judeţean.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 2. Iniţiative legislative rezultate ca fiind necesare în urma consultărilor din teritoriu: modalitate de trecere a caselor de cultură a sindicatelor în proprietatea şi administrarea autorităţilor locale, clarificarea administrării duale (direcţii silvice şi autorităţi locale) a sectoarelor de drumuri forestiere în raza cărora au apărut construcţii după revoluţie, legea lobby-ului necesară pentru a putea sprijini la nivel central activitatea autorităţilor locale, lege care să definească soluţii şi modalităţi de stabilizare a forţei de muncă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 3. Votul pe listă combinat (care urmărea şi proporţionalitatea votului) de până în 2016 avea dezavantajul exagerării numărului de parlamentari ce puteau ajunge în Parlament (588 de parlamentari - este deja un număr greu de acceptat pentru o ţară cu 20 de milioane de locuitori). Un vot uninominal pur poate fi fatal pentru partidele mici în condiţiile unui prag de 5%. Votul pe listă poate întări autoritatea partidelor asupra propriilor parlamentari, oferă posibilitatea unor acţiuni politice şi parlamentare mult mai bine articulate a partidelor, nu dă şanse alegătorului să opteze pentru anumite persoane pe care doreşte să le trimită în Parlament. Probabil că un vot pe listă deschisă (listă a unui partid din care alegătorul să opteze pentru un anumit candidat) ar fi cumva mai echitabil.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

Ioan Balan, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 1. După cum ştiţi, în Partidul Naţional Liberal listele de candidaţi şi ordinea candidaţilor au fost lăsate exclusiv la decizia organizaţiilor judeţene, condiţiile privind stabilirea acestora fiind strict cele din statutul partidului nostru: integritatea şi onestitatea candidaţilor, recunoaşterea şi profesionalismul acestora, promovarea echilibrată de gen. În legătură cu prezenţa mea pe prima poziţie a listei candidaţilor PNL suceveni pentru Camera Deputaţilor, iniţiativa a fost exclusiv a colegilor mei, care m-au propus şi m-au votat în unanimitate la nivelul organizaţiei municipale şi judeţene. Între motivele pe care le-au avut colegii mei de partid şi care au fost invocate în şedinţele premergătoare finalizării listelor, s-au aflat următoarele: aprecierea şi încrederea pe care o au alegătorii suceveni în persoana mea; notorietatea şi loialitatea mea politică, câştigată prin fapte bune în folosul cetăţenilor din întreaga regiune; activitatea mea parlamentară extrem de bună, în ambele mandate de deputat; integritatea, onestitatea şi, mai ales, dragostea pe care o port Bucovinei şi fiecărui locuitor al acestei regiuni. Acestea au fost motivele pe care mi le-au comunicat, fie direct, fie indirect, colegii care m-au propus primul pe lista de la Camera Deputaţilor pentru circumscripţia Suceava.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 2. Proiectul meu coincide cu proiectul PNL sau, altfel spus, toate priorităţile noastre pentru următorii 4 ani se regăsesc în programul nostru de guvernare. Ştiu, programul nostru nu este unul demagogic ca al celor de la PSD, care promite pomeni care nu pot fi acoperite nici din 10 bugete naţionale, ci este un program bazat pe responsabilitate faţă de soarta finanţelor publice pe termen lung, pe sustenabilitatea, tot pe termen lung, a cheltuielilor publice şi pe măsuri îndrăzneţe prin care să creăm în economia reală locuri de muncă mai multe, mai bine plătite: generalizarea cotei unice de 16% la TVA, dar, mai ales, la contribuţiile sociale; programe pentru dezvoltarea şi consolidarea capitalului românesc, în special în zona IMM-uri; stimulente reale şi facilităţi pentru angajatorii care încadrează în câmpul muncii, investiţii reale în infrastructura de transporturi, cu obiectivul legării provinciilor istorice prin autostrăzi, până în anul 2021. Aceste obiective converg şi cu obiectivele noastre la nivel local, la nivelul Regiunii de Nord-Est, regiune adusă de PSD la nivelul celei mai sărace regiuni din Uniunea Europeană, unde avem nevoie cât mai urgent de locuri de muncă bine plătite, de investiţii private sănătoase şi de investiţii publice care să scurteze timpul în care un bucovinean va ajunge la Bucureşti sau către graniţa de Vest.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 3. Ne-am întors la un sistem pe care îl criticam cu toţii, cu putere, până în anul 2008, dar pe care îl apreciem astăzi în comparaţie cu cel care a funcţionat între anii 2008-2016 şi care a creat o mare insatisfacţie pentru cetăţeni. Cred că întoarcerea la votul pe listă are şi avantaje şi dezavantaje, însă avantajele sunt superioare. În primul rând nu vom mai ajunge la aproape şase sute de parlamentari, ca în anul 2012, sfidându-se decizia cetăţenilor, exprimată prin referendum în 2009, de reducere a numărului de reprezentanţi în Parlament. Apoi, cred că cel mai mare avantaj este reprezentat de faptul că lista de partid responsabilizează partidele să aducă în faţa cetăţenilor nume faţă de care nu există suspiciuni privind integritatea, nume noi, nume pe care să le definească responsabilitatea, onestitatea şi profesionalismul. Lista mai permite şi asigurarea reprezentării de gen şi, în caz de vacantare a unui loc de parlamentar, nu mai sunt necesare alegeri parţiale care să depindă de voinţa unuia sau a altuia aflat la guvernare. De pildă, PSD a împiedicat în perioada 2012-2015 organizarea de alegeri parţiale pentru zeci de colegii rămase vacante. Cu toate neajunsurile sale, lista de candidaţi va asigura o mai mare stabilitate politică în viitorul Parlament.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

Ioan Stan, candidat PSD pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 1. În cadrul PSD Suceava a existat înainte de depunerea listelor o consultare democratică a structurilor de partid. Toţi cei care au dorit au avut posibilitatea să candideze. Mulţumesc colegilor care au avut încredere şi mi-au acordat onoarea să îi reprezint de aceasta dată de pe prima poziţie la Senat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 2. PSD vine în faţa alegătorilor cu un Program de guvernare bine fundamentat, structurat pe priorităţi ale oamenilor. Prin tot ceea ce facem în următorii patru ani dorim să aducem creşterea economică în buzunarul românilor. Doresc ca toţi cetăţenii României să se simtă europeni în primul rând la ei acasă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 3.Nu cred că există încă în lume un sistem perfect, însă sistemul uninominal promovat în urmă cu opt ani cred că şi-a arătat clar limitele. Eu am fost adeptul unui sistem uninominal pur, era mai potrivit ca doar cel care câştigă cele mai multe voturi în colegiu să acceadă în Parlament. Responsabilitatea personală era poate mai mare faţă de alegătorul ce l-a votat şi alegătorul putea să identifice mai uşor pe cel care îl reprezenta în Parlament. Votul pe listă creşte responsabilitatea partidelor care pot să propună specialişti în diverse domenii de activitate, dar în aceiaşi măsură tineri şi femei, categorii care la votul uninominal sunt oarecum dezavantajate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

Eugen Bejenariu, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 1. Poziţia pe lista de candidaţi a fost stabilită de conducerea organizaţiei locale. Probabil a contat faptul că am fost mereu prezent la şedinţele de dezbatere şi în comisii, precum şi la şedinţele de vot. Nu absentez de la şedinţe şi sunt implicat, alături de primarii comunelor care au reprezentat colegiul meu în aproape toate proiectele importante ale comunităţii. Sunt prezent în colegiu, sunt activ în comunitatea pe care o reprezint în Parlament şi probabil că seriozitatea în felul în care mi-am desfăşurat mandatele trecute a cântărit foarte mult.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 2. Eu ofer comunităţii seriozitate, responsabilitate şi o reprezentare riguroasă în forul legislativ. M-a preocupat legislaţia care afectează problemele oamenilor din Suceava, am iniţiat legi bazate pe ceea ce am primit ca solicitări la biroul parlamentar (ultima iniţiativă legislativă care se află în circuitul de dezbatere este legată de libera circulaţie a cetăţenilor în sensul că tinerii care împlinesc 14 ani pot circula în afara ţării cu avionul fără însoţitor). Voi continua să fiu un parlamentar care îşi ia în serios rolul de reprezentant al comunităţii din Suceava.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 3. Eu am câştigat şi alegerile uninominale cu un procent foarte mare în colegiul meu (67%). Mi s-a părut şi atunci un exerciţiu de responsabilitate personală. Votul pe listă, însă, conferă un plus de valoare ideii de responsabilitate politică. Votul pe listă implică atât promisiunea individuală, cât şi cea a partidului în ceea ce priveşte aşteptările oamenilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

Radu Tudor Ciornei, candidat USR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 1. Cred că experienţa mea profesională dublată de faptul că este prima dată când mă înscriu într-un partid politic se mulează perfect pe profilul candidaţilor propuşi pe plan naţional de către USR. Oameni noi, cu o carieră de succes în România sau în afara ei, oameni ce refuză să se mai plângă de incompetenţa şi corupţia cleptocraţiei ce a condus ţara timp de 26 de ani au transformat iniţiativa civică într-o formaţiune politică ce îşi propune să ofere cetăţeanului o alternativă credibilă. Candidaţii USR au fost numiţi prin votul membrilor filialei Suceava, ce a avut autonomie totală în alegerea şi stabilirea ordinii pe listele de candidaţi propuse. Această descentralizare a deciziilor şi absenţa numirilor "de la centru" dovedeşte că USR face o altfel de politică nu doar la nivelul declaraţiilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 2. Înainte de toate vreau să ofer sucevenilor şansa de a avea un reprezentant integru, dedicat comunităţii, care va pune mereu pe primul plan rezolvarea problemelor lor. Vreau să rup acest cerc vicios al politicienilor care îşi amintesc de cetăţenii Sucevei doar în preajma alegerilor şi să mă transform în portavocea doleanţelor şi nemulţumirilor lor. Ca priorităţi personale ce ar putea duce la inţiative legislative mă axez pe depolitizarea sistemului sanitar şi finanţarea adecvată a acestuia pentru a facilita accesul pacienţilor la tratamentele şi consultaţiile de specialitate; doresc să măresc plafonul de compensare cu 90 % de la 700 la 1.000 de lei; oprirea jafului din pădurile României prin îmbunătăţirea şi eficientizarea sistemelor de monitorizare, iar dacă aceste organisme nu îşi vor dovedi eficienţa, voi susţine chiar şi un moratoriu temporar al exportului de masă lemnoasă neprelucrată; ridicarea imunităţii parlamentare şi anularea pensiilor speciale pentru parlamentari şi aleşii locali. Odată ce un om se pune în slujba cetăţenilor, nu trebuie recompensat cu niciun fel de privilegii speciale. Dorinţa de a munci pentru comunitate trebuie să fie motivaţia şi motorul aleşilor cetăţenilor, nu beneficiile materiale şi judiciare ce ne transformă aleşii în nişte supercetăţeni cu drepturi speciale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 3. Votul pe listele de candidaţi promovează sigle, şi nu persoane sau personalităţi. Lipsa de notorietate a unui candidat poate fi suplinită de faima partidului sub flamura căruia candidează. Votul pe liste poate duce la supradimensionarea numărului de parlamentari, în timp ce votul uninominal într-un singur tur poate fi blamat de lipsă de reprezentativitate. Votul uninominal poate fi influenţat de către puterea financiară a candidaţilor, în timp ce votul pe liste poate presupune cheltuieli mai mici pe plan local în cazul unei puternice campanii naţionale. Votul pe liste poate să permită accederea la poziţii eligibile a unor buni specialişti ce ar fi lipsiţi de şanse în cazul unei confruntări uninominale cu un adversar politic cu o notorietate mult mai mare. Această scurtă expunere de argumente ce pot fi privite ca fiind pro sau contra de către partide, în funcţie de poziţia lor specifică într-un anumit moment, mă face să afirm că, în opinia mea, în mod ideal, votul ar trebui diferenţiat: pe liste pentru Camera Deputaţilor şi uninominal, în două tururi la Senat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

Cristian Pîrghie, candidat USR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 1. Am o carieră didactică de 19 ani, cu rezultate, atât în învăţământul preuniversitar, cât şi în învăţământul superior, experienţă managerială dobândită în calitate de coordonator al Observatorului Astronomic USV. De asemenea, sunt coordonatorul echipei României ce participă la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică şi membru în echipa de cercetare din cadrul colaborării Romania - CERN. Nu am şi nici nu am avut niciodată probleme de ordin legal. Nu am mai făcut politică niciodată.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 2. Vreau să ofer sucevenilor şansa de a avea un reprezentant integru care va pune mereu pe primul plan rezolvarea problemelor lor. Vreau să contribui la depolitizarea învăţământului, instaurarea meritocraţiei şi la finanţarea adecvată a educaţiei pentru a putea oferi fiecărui copil o educaţie de calitate, adaptată nevoilor actuale ale societăţii. Vreau să sprijin crearea de locuri de muncă în judeţul Suceava prin reprezentarea iniţiativelor patronatelor, promovarea oportunităţilor de investiţii şi dezvoltarea unui parc industrial. Vreau să elimin imunitatea parlamentarilor, cu excepţia liberei exprimări a opiniilor politice.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 3. Am avut vot uninominal la alegerile precedente şi am văzut ce s-a întâmplat, trezindu-ne cu un Parlament supradimensionat, care nu a adus un plus de valoare activităţii acestuia. În cazul votului pe listă, acesta responsabilizează partidul în alegerea candidaţilor. Dezavantajul ar fi cel legat de imposibilitatea alegătorului de a opta pentru un anumit candidat, de aceea este foarte important rolul partidului în selectarea candidaţilor şi a ordinii acestora pe liste, iar avantajul ar fi acela că asigură o reprezentativitate mai bună a opţiunilor electoratului şi la un Parlament cu o dimensiune minimă. În cazul votului uninominal, principalul avantaj al acestuia ar fi faptul că alegătorul poate alege direct parlamentarul care să-l reprezinte, dar are un mare dezavantaj, şi anume cel legat de reprezentativitate. Ambele tipuri de vot au avantaje şi dezavantaje, dar în România de astăzi consider că votul pe liste este o opţiune mai bună.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

Alexandru Paziuc, candidat independent

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 1. Vreme de peste 25 de ani am asistat la un uriaş circ politic, marcat de crize, scandaluri, corupţie, actuala clasă politică fiind compromisă în întregime. Politica făcută în interiorul partidelor s-a îndepărtat de doctrină şi de oameni, fiind în întregime guvernată de interes. Îmi doresc să fac altfel de politică. Principială, justă, orientată spre oameni.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 2. În primul rând, îmi propun să susţin acele proiecte care sunt benefice dezvoltării comunităţii, fie că vin din stânga sau din dreapta eşicherului politic, conform unui principiu personal de a pune politica după interesul comunităţii şi nu înaintea lui. Totodată, îmi doresc să fiu vocea celor ce m-au ales şi să mă implic în reformarea sistemului de sănătate în sensul modernizării acestuia, a creşterii calităţii actului medical şi a serviciilor medicale. Îmi doresc iniţierea unui program naţional de refacere a infrastructurii spitaliceşti, după principii noi, moderne şi eficiente. Este foarte mult de lucru şi în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, sistem care se cere reajustat la realităţile populaţiei de azi. Pentru regiunea din care provin îmi propun să iniţiez un proiect de reînfiinţare a liceelor de arte şi meserii, specializat pe tradiţiile româneşti (sculptură, prelucrarea lemnului, olărit, ţesături, broderie), care să ofere o calificare imediată celor tineri. Regiunea fiind una turistică are o cerere destul de mare de personal specializat, ceea ce reclamă şi dezvoltarea secţiilor de alimentaţie publică din liceele zonei. Fiind bucovinean, am o sensibilitate crescută la problemele fondului forestier, pentru care voi susţine proiectele ce vizează buna administrare a pădurilor şi a fondului cinegetic.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA 3. Nu cred că se pune problema unui avantaj. Teoretic, lista ar fi benefică echipelor de politicieni, în cazul în care partidele cultivă aşa ceva. Cum la noi listele se fac după criterii, altele decât cele bazate pe competenţă, ori performanţă, mă tem că nu sunt relevante pentru a forma o clasă politică credibilă şi responsabilă. În cazul votului uninominal, cel ales are datoria de bază de a fi vocea celor ce l-au votat, este cel care va face legătura dinamică între elaborarea legilor şi reflexul lor social, adică ceea ce ar trebui să fie un deputat. În plus, vom putea vorbi de lideri autentici.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe județe

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BISTRIȚA-NĂSĂUD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOȘANI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRĂILA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAŞOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CĂLĂRAŞI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALAȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMIȚA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IAȘI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ILFOV

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMUREȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MEHEDINȚI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MUREŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMȚ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SĂLAJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA. Apar primele ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SUCEAVA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN. Scor uriaș. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA. Ce au promis candidații

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VÂLCEA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA. Ce au promis candidații la ALEGERI PARLAMENTARE 2016


 

 

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
x close