Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, despre negocierile dintre Rusia şi Ucraina: "Putin nu va renunţa şi mesajele de la proteste trebuie să ajungă la poporul rus"

Adina Anghelescu, despre negocierile dintre Rusia şi Ucraina: "Putin nu va renunţa şi mesajele de la proteste trebuie să ajungă la poporul rus"

Adina Anghelescu, jurnalist de investigații şi fost jurnalist de război, a comentat cum decurg negocierile dintre Rusia şi Ucraina şi a precizat ce nu va face Putin niciodată indiferent de cum se vor finaliza discuțiile între părți.

de Claudia Popovici    |   

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat duminică pentru cotidianul Hurriyet că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord asupra unor chestiuni „critice" şi că aproape au ajuns la un compromis asupra unor subiecte. În plus, Turcia ar putea organiza o întâlnire Zelenski - Putin.

Întrebată despre aceste negocieri, Adina Anghelescu, jurnalist de investigații şi fost jurnalist de război, a precizat: 

"Vladimir Putin nu va înceta niciodată focul. O încetare a focului nu înseamnă neapărat şi o încetare a ostilităților.

Putin în ceea ce urmărește nu este doar acapararea celor două regiuni separatiste Doneţk şi Lugansk, pe care el le-a declarat independente şi a venit ca un salvator şi că acesta fost scopul lui "nobil", deşi a fost o invadare a unui stat suveran.

Turcia, despre negocierile dintre Rusia şi Ucraina: "Se apropie de un acord asupra unor chestiuni critice"

Vladimir Putin nu va renunța la planul pe care îl are. Pe el îl interesează mult mai mult ca Ucraina să fie un stat neutru şi să nu mai încerce vreo aderare vreodată na NATO, să rămână o zonă tampon între est şi vest.

În ceea ce privește protestele, important este ca aceste mesaje să ajungă la poporul rus care este îndoctrinat şi care trăiește într-o mentalitate țaristă pe care nimeni nu a schimbat-o până acum. 

Proteste la Piatra Neamţ şi Constanţa împotriva războiului din Ucraina

Mi s-a părut important mesajul lui Arnold Schwarzenegger pentru poporul rus pe care îi ruga să nu ajungă să facă precum tatăl lui nazist care a trăit toată viaţa frânt fizic şi psihic", a spus Adina Anghelescu, jurnalist de investigații şi fost jurnalist de război, în cadrul emisiunii News Magazine de la Antena 3. 

Citiți şi: Arnold Schwarzenegger, mesaj pentru poporul rus: "Viețile voastre, viitorul vostru sunt sacrificate pentru un război fără sens"

 

Subiecte în articol: Adina Anghelescu Vladimir Putin Ucraina
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște