Antena 3 CNN Actualitate Cum ne pregătim spiritual pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Preotul Cărămizaru: Să ținem și postul sufletelor noastre, prin viață curată, prin gând frumos

Cum ne pregătim spiritual pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Preotul Cărămizaru: Să ținem și postul sufletelor noastre, prin viață curată, prin gând frumos

Începe Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare din Postul Paștelui, în care ne reamintim ultimele zile din viața Mântuitorului. Fiecare zi are un înțeles și un mesaj foarte clar. Preotul Emil Cărămizaru, parohul Bisericii Voievodale Sf. Gheorghe Nou, a vorbit la Antena 3 despre curățirea sufletului pentru întâmpinarea sărbătorilor pascale.

de Mia Lungu    |   

În Duminica Paștelui se încheie cel mai lung și cel mai aspru post de peste an, respectiv Postul Sfintelor Paști. Părintele Emil Cărămizaru spune ce putem face pentru a întâmpina Săptămâna Mare cu sufletul mai ușor.

"În această sfânta zi de Florii ne pregătim de denia de mâine, din Sfânta și Marea Luni. Este o săptămâna a privegherii desăvârșite. Este întâlnirea noastră cu Dumnezeu-omul. Este o săptămâna numită a Sfintelor Patimiri ale lui Iisus Hristos, Dumnezeu cel adevărat din Dumnezeu adevărat. 

Ni se face mare chemare, fiecăruia dintre noi, ca mai ales acum să ne întâlnim cu El, cu Hristos. În biserica pe care el a zidit-o cu sângele său. S-a născut pe Pământ ca om, a trăit suferință suferințelor, a trecut prin mormânt și moarte și apoi ne-a dăruit tuturor Învierea. Ne arată că viața este fără de apus. În el și prin el, zorii zilelor nu vor mai apune niciodată.

De aceea, să fim prezenți la aceste slujbe de priveghere sfânta, la denii, care sunt utreniile de a doua zi. Și să căutăm să mergem la duhovnic să ne despovăram de ceea ce ne apasă sufletele. Ca apoi să ajungem la piscul întâlnirii noastre cu Hristos, care este sfânta și dumnezeiasca euharistie. El este cel care ne-a dăruit viața însăși. De aceea avem această sfânta datorie, ca un pic din timpul nostru să îl dăruim Lui."

Se poate ține și post negru. Important este ca, dincolo de postul trupesc, să ținem și postul sufletelor noastre, prin viață curată, prin gând frumos, rugăciune, fapte bune

"Trebuie să punem o simbioză firească între trup, care și el se despovareaza prin această alegere, este alegerea iubirii. Este dialogul nostru cu Dumnezeu, prin post și rugăciune. Și sufletul trebuie să fie luminos, gata să facă binele.

Domnul nostru a fost badjocorit, bătut, umilit, pus pe cruce și s-a rugat pentru răstingnitorii lui. Noi, oamenii, pentru un cuvânt pe care ni-l spune aproapele noastru, unii nu uită o viață întreagă. Iar el i-a iertat pe cei care îl prigoneau cumplit.

El ne cere să ne iubim unii pe alții cu iubirea cea mai înalta. E vreme să auzim cuvântul Lui, pentru că este cuvântul vieții, cuvântul învierii. Învierea lui este învierea noastră.", a mai spus părintele Cărămizaru la Antena 3.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM