Antena 3 CNN Actualitate Dan Bittman, revoltat după noile restricții: ''Nu mai suntem conduși de oameni raționali''

Dan Bittman, revoltat după noile restricții: ''Nu mai suntem conduși de oameni raționali''

Dan Bittman, a vorbit duminică, în exclusivitate la Antena 3 despre noile măsuri luate de Guvern pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Artistul consideră că ''pandemia aceasta este un bussines excepţional'', iar noile restricţii sunt luate de oameni care nu mai sunt raţionali.

de Iulia Gorgorin    |   

Artistul a mărturisit că a respectat regulile de protecţie sanitară şi cele de distanţare timp de un an, însă se pare că s-a ajuns în acelaşi punct.

''Sunt într-un județ cu incidență mică de sub 3 la mie, în care nu sunt restricții. Mi se pare în continuare, că ceea ce se întâmplă acum în București vizează inepția și lipsa de rațiune.  După cum am auzit, pentru că astăzi nu am fost în București, la toate magazinele deja sunt rafturile goale. Iarăși urmăm un scenariu de acum un an, în care Guvernul s-a preocupat de noi și ne-a dat tot felul de soluții, dar se pare că am ajuns în același punct după un an de zile, la exact un an de zile, pentru că mâine este ziua mea și știu că mi-am petrecut-o atunci împreună cu copiii închis în casă, pentru că așa îmi spunea Guvernul.

Dan Bittman: ''Nu cred că mai suntem conduși în momentul de față de niște oameni raționali''

Ceea ce se întâmplă este de domeniul fantasticului, adică eu nu cred că mai suntem conduși în momentul de față de niște oameni raționali.

(...) În ceea ce ne spun guvernanţii de un an de zile, de am ajuns în acelaşi timp, eu nu pot să cred, pentru că nu cred în măsurile acestea. Uitaţi-vă ce se întâmplă, oamenii sunt iar panicaţi, îşi fac cumpărăturile în viteză, rafturile sunt goale într-o grămadă de supermarketuri. E panică de pomană.''

Cum îşi va serba Dan Bittman ziua de naştere 

În condițiile legii. Eu respect legea. Aici este voie să stăm până la ora 22. La ora 22 mă duc să dorm. Mâine sper să ajung în București să mă văd cu copiii mei. În condițiile legii, mâine, probabil până la ora 20 o să am voie să îi văd, să îmi spună și ei La mulți ani și o să intru în casă. Eu am respectat legea, dar ceea ce vreau să spun, că după un an de zile după ce am respectat fiecare prevedere a celui grup de comunicare, am respectat tot ce mi-a impus regimul trecut și regimul actual, eu am ajuns în același timp. Mă întreb, nu cumva aveți senzația, că ceva nu e în regulă? Adică, dacă specialiștii după un an de zile nu reușesc decât să ne închidă în case, sau să creeze panică, nu ar trebui să încercăm, măcar așa, o săptămână sau două, metoda suedeză, sau metoda neozelandeză sau australiană, sau cea a statelor arabe, sau cea a africanilor, și anume, de a ne lăsa puțin să ne vedem de treaba noastră și să nu mai cumpărăm vaccinuri aiurea și medicamente de la unii care ne vând de vre 20 de ori prețul?

Dan Bittman: ''Pandemia aceasta este un bussines excepţional''

Greşeala nu este a guvernanţilor, greşeala este a noastră, pentru că am ales greşit şi spun cu tărie lucrul acesta. Cei care ne conduc nu sunt capabili, în primul rând, să ne ţină liniştiţ, cum ar trebui. Am ascultat toate Guvernele care au fost de un an jumate încoace, tot poporul român văd că este cu mască pe stradă, intră în casă atunci când i se spune şi respectă regulile de distanţare. Din păcate, am ales greşit şi o spun cu toată seriozitatea. Nişte oameni care nu au legătură cu oamenii, adică cu poporul pe care încearcă să îl conducă, înseamnă că nu sunt bineveniţi. Şi o spun din nou, cu toată responsabilitatea. Acolo este prima greşeală. Greşeala am făcut-o acum câteva luni când era 5 la mie gradul de infectare şi noi puteam să ieşim atunci liniştiţi. Nu ni se făceau restricţii, ba dimpotrivă eram îndemnaţi să mergem la vot. Atunci nu erau probleme. Eu nu cred în cifrele astea. Este un bussines excepţional pandemia aceasta şi unii oameni profită, normal, alţii sărăcesc'', a spus Dan Bittman, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

 

Subiecte în articol: Dan Bittman restricţii revoltat Decisiv
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"