Antena 3 CNN Actualitate Explicația găsită de USR-PLUS cuvântului inventat de Iohannis, ”crizatori”: ”Cineva care nu e pe placul președintelui”

Explicația găsită de USR-PLUS cuvântului inventat de Iohannis, ”crizatori”: ”Cineva care nu e pe placul președintelui”

Președintele Klaus Iohannis a inventat astăzi un cuvânt prin care i-a criticat pe membrii partidului USR-PLUS, în timpul unei declarații de presă la Bruxelles. Președintele României i-a atacat pe foștii parteneri de coaliție ai PNL, pe care i-a numit ”crizatori”.

de Adelina Miron    |   

Cum cuvântul nu există în dicționarul limbii române, cei de la USR-PLUS l-au ironizat pe președinte printr-o postare a fostului ministru de la Cercetare, Ciprian Teleman.

Acesta a inventat câteva explicații ale cuvântului:

„1. Care nu tolerează corupția sau cheltuire clientelară a banului public. 2. Care nu acceptă conducerea discreționară a unui guvern. 3. (Înv.) Cineva care nu e pe placul președintelui unei țări și este exclus de la guvernare. 4. Totalitatea miniștrilor unui partid politic care își dau demisia pentru a trage un semnal de alarmă atunci când guvernarea este împotriva intereselor cetățenilor. Din fr. crise.”

Aflat la Bruxelles, președintele României a transmis astăzi câteva cuvinte politicienilor din țară. Şeful statului a vorbit despre "crizatorii, cei care ar fi trebuit să facă reforme" şi "au făcut crize", referindu-se la USR-PLUS.

Klaus Iohannis a transmis că reformele promise românilor în domeniul justiţiei, salarizării sau pensiilor trebuie făcute indiferent de forma de guvernare şi a taxat "crizatorii" care au dus la destrămarea guvernului Cîţu.

„România nu este despre problemele românilor, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanţi sunt şi nu au reuşit să arate decât ce neimportanţi sunt, ca să o spun foarte franc", a transmis preşedintele Klaus Iohannis.
 

Subiecte în articol: USR-PLUS PNL Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște