Antena 3 CNN Actualitate Guvernul aruncă milioane de lei pe varianta în limba maghiară a Monitorului Oficial. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la CCR

Guvernul aruncă milioane de lei pe varianta în limba maghiară a Monitorului Oficial. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la CCR

Guvernul României cheltuie sume fabuloase din bani publici pentru editarea Monitorului Oficial în limba maghiară. Asta deşi limba maghiară nu este limbă oficială de stat.

Cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la CCR, după ce Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa a acţionat în judecată Guvernul României şi pe Primul-ministru.

Asociaţia spune că editarea Monitorului Oficial în limba maghiară este un demers ilegal şi inutil. 

Potrivit unui document publicat de jurnalistul Dan Tănasă, peste 1,64 de milioane de lei s-au scos din visteria Guvernului pentru editarea în limba maghiară a Monitorului Oficial, între anii 2009-2014. Asta în condițiile în care în această perioadă au existat în jur de 38 de abonați pe lună.

Şi pe vremea lui Boc, în 2011, s-au cheltuit în jur de 500 de mii de lei. De asemenea, la rândul sau, şi Guvernul Victor Ponta a continuat irosirea banilor publici și a dat în 2013 aproape 300.000 de lei.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea