Antena 3 CNN Life Legea molipsirii. E incredibil ce se întâmplă dacă îmbraci o haină sau porți o bijuterie care a aparținut altei persoane

Legea molipsirii. E incredibil ce se întâmplă dacă îmbraci o haină sau porți o bijuterie care a aparținut altei persoane

Potrivit legii contactului, molipsirii ori contagiunii, lucrurile sau ființele care au fost în contact la un moment dat continuă să acționeze una asupra celeilalte, să-și transfere proprietăți de la distanță, după încetarea contactului dintre ele.

A doua lege a asocierii, provenită din legea similarității, legea contagiunii este una magică, ce a fost descrisă pentru prima oară de James George Frazer în lucrarea sa "Creanga de aur" (The Golden Bough), în anul 1890.

Ea pretindea că obiectele / oamenii pot obține prin contactul fizic reciproc și caracteristici nevăzute, imperceptibile, inclusiv un "suflet" sau "esența" unei entități.

Frazier a pomenit în acest sens de credința băștinașilor din Noua Guinee după care orice vine în contact cu un om reține ceva din sufletul său.

Continuarea, pe Diane.ro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație