Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: "Elena Udrea va fi adusă în ţară după ce decizia privind extrădarea rămâne definitivă"

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: "Elena Udrea va fi adusă în ţară după ce decizia privind extrădarea rămâne definitivă"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, declară că Elena Udrea va fi adusă în ţară după ce hotărârea unei instanţe bulgare privind extrădarea sa rămâne definitivă.

de Silvia Preda    |   

"Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea.

Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră", a afirmat Lucian Bode, la Palatul Parlamentului.

Potrivit ministrului, procedurile sunt foarte clare, iar durata va fi comunicată de Poliţie, în colaborare cu partea bulgară.

Elena Udrea poate fi extrădată în România, a decis, marţi, o instanţă din Sofia

Instanţa a acceptat cererea autorităţilor române care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-şi ispăşi condamnarea de şase ani la închisoare în dosarul legat de organizarea Galei Bute.

Decizia poate fi atacată de Elena Udrea cu apel în cinci zile. 

Iubitul Elenei Udrea, apel la Avocatul Poporului ca să o elibereze: "Ne dorim o judecată dreaptă şi corectă!"

Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, cere intervenția de urgență a Avocatului Poporului.

"Fac un apel la doamna Renate Weber să se implice în acest caz şi sunt convins că pentru Avocatul Poporului nu contează că este vorba despre cetăţeanul Elena Udrea sau alt cetăţean român. V-aţi consacrat ca fiind o femeie curajoasă. Sunteţi mamă, luptaţi ca o mamă! Ne dorim o judecată dreaptă şi corectă!", a fost mesajul iubitului Elenei Udrea.
 

Subiecte în articol: Elena Udrea Lucian Bode
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor