Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan cere lămuriri Parchetului, după apariția dosarului privind finanțarea USR

Nicușor Dan cere lămuriri Parchetului, după apariția dosarului privind finanțarea USR

Nicușor Dan a postat pe Facebook o reacție la anunțul Parchetului General în legătură cu un dosar deschis in rem pe tema finanțării USR, argumentând că ”faptele a căror existență este investigată reprezintă o surpriză și mai mare”

”Sunt surprins de răspunsul Parchetului în legătură cu o cercetare privind finanțarea USR. Noi nu am primit nicio notificare, nicio solicitare de precizări. Din documentul prezentat de RTV rezultă ca ar fi vorba despre o cercetare in rem, adică se cercetează dacă faptele există sau nu.

Faptele a căror existență este investigată reprezintă o surpriză și mai mare. Delapidarea se referă la bani publici și la funcționari publici. Evident că nu este cazul USR. Iar spălarea de bani, la bani proveniți dintr-o infracțiune, ceea ce e absurd.

Vom cere Parchetului lămuriri. Noi le-am dat recent, într-o conferință de presă, unde am răspuns tuturor acuzațiilor apărute în spațiul public. Suntem gata să cooperăm cu procurorii pentru a clarifica această situație”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

 

 

Subiecte în articol: Nicușor Dan
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer