Antena 3 CNN Actualitate Locale Intervenţie de urgenţă a jandarmilor montani. Au salvat 80 de oameni blocaţi în zăpadă

Intervenţie de urgenţă a jandarmilor montani. Au salvat 80 de oameni blocaţi în zăpadă

80 de persoane printre care și copii au fost salvate de jandarmii montani din Caraș-Severin.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În urmă cu puțin timp jandarmii montani din Caraș-Severin au reușit să deszăpezească și ultimul autoturism blocat în zăpada care a căzut în ultimele ore.

După o operațiune care a durat mai multe ore, jandarmii au deblocat 30 de mașini în care erau 80 de persoane, printre care și copii.

Turiștii se aflau în Stațiunea Semenic, mulți pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar căderile de zăpadă din ultimul timp le-a îngreunat deplasarea spre casă, făcând drumurile din stațiune aproape impracticabile.

Citeşte şi: Atenționare ANM! Un val de viscol și frig pune stăpânire pe mare parte din țară. "În următoarele 36 de ore trebuie să fim atenți"

Staţiunile Semenic şi Muntele Mic, precum şi localitatea Crivadia nu aveau, sâmbătă după-amiază, curent electric din cauza fenomenelor meteo extreme înregistrate pe raza judeţului Caraş-Severin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În alte şapte localităţi, echipele de intervenţie ale companiei de electricitate au reuşit să restabilească alimentarea cu energie electrică, relevă datele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.

Pe de altă parte, în cursul după-amiezei de sâmbătă, drumarii au reuşit să redeschidă circulaţia pe DJ 608A Borlova-Staţiunea Muntele Mic, după ce, pe parcursul zilei, traficul a fost restricţionat din cauza zăpezii şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

ISU Caraş-Severin a reamintit faptul că începând de sâmbătă seara pentru zonele înalte de peste 1.800 m altitudine a intrat în vigoare o avertizare meteo cod portocaliu de viscol puternic.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor