Antena 3 CNN Politică Răsturnare de situație în privința guvernului Dăncilă: Aceasta e singura variantă în care cade, altfel, se târăște mult și bine!

Răsturnare de situație în privința guvernului Dăncilă: Aceasta e singura variantă în care cade, altfel, se târăște mult și bine!

Refuzul lui Klaus Iohannis de a aproba remanierea guvernamentală o pune pe Viorica Dăncilă în situația de a merge să ceară votul Parlamentului. Premierul poate rămâne în funcție, cu actuală formulă de Executiv, chiar și în cazul unui vot împotrivă al parlamentarilor, spune fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean. 

Potrivit Hot News, premierul poate fi scos din funcție, cu tot cu cabinet, numai prin moțiune de cenzură, altă situație nu există, a adăugat el.

Ce variante sunt:

-Dacă Parlamentul aprobă remanierea, președintele este obligat să semneze decretele de numire a miniștrilor.
-Dacă Parlamentul respinge remanierea, rămâne actuala formulă guvernamentală, nu pică Guvernul, rămâne cu miniștrii actuali, iar premierul propune interimari, care nu pot sta mai mult de 45 de zile.

"Prim-ministrul este în funcție și nu poate fi scos din această calitate decât prin moțiune de cenzură. Soluția firească pentru căderea Guvernului este moțiunea de cenzură. Numai așa cade Guvernul și poate fi pus un nou guvern, pentru că astfel se poate târî așa mult și bine, cu ce mai rămâne din acest guvern. Este exact ca la Babilon: Doamne, dacă vrei să îi pierzi încurcă-le limbile", a declarat Zegrean.

Subiecte în articol: Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept