Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Documentul bombă care arată cum s-au fraudat alegerile în 2009

Sinteza zilei: Documentul bombă care arată cum s-au fraudat alegerile în 2009

Mihai Gâdea a prezentat, luni seară, la ”Sinteza zilei”, un document care arată cum s-au fraudat alegerile din 2009, la o secție de votare din Diaspora.

Este vorba de un proces verbal de constatare a contraventiilor prevăzute de legislația electorală, în care se arată că un președinte de secție din Paris a refuzat să închidă procedura de votare la ora 21, ora locală, ”permițând votarea și după ora limită 21.00, până la ora 22.35, ora locală, încălcând astfel decizia BEC.

Constatarea îl vizează pe un anumit Ionescu Vlad, salariat la Ministerul de Afaceri Externe, în funcția de diplomat.

Mihai Gâdea a făcut această dezvăluire în contextul în care șefa DNA Laura Codruța Kovesi a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în Dosarul Diaspora.

DNA îl acuză pe fostul ministru de săvârșirea de infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Subiecte în articol: Sinteza Zilei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"