Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Românii care au văzut moartea cu ochii, pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Fostul șef SIE explică etapele unui atentat terorist

Sinteza zilei: Românii care au văzut moartea cu ochii, pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Fostul șef SIE explică etapele unui atentat terorist

Zeci de români au trăit momente de groază pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Mihai Gâdea a difuzat, la Sinteza zilei, un material marca Observator cu românii care au fost prinşi, între zboruri, în haosul de pe Ataturk de ieri seară.

Un cetăţean român a fost rănit uşor în busculada de după exploziile din aeroport. De asemenea, un grup de români a rămas blocat în zona liberă a aeroportului din Istanbul, imediat după atentate.

Fostul șef SIE Cătălin Harnagea a explicat, la Sinteza zilei, etapele ciclice ale unui atentat terorist și modul în care sunt ele studiate de structurile de securitate.

Cătălin Harnagea a explicat, la Antena 3, că totul începe de la selectarea țintei, urmând apoi etapa de planning, în care teroriștii își pregătesc/cumpără armele, organizarea din ziua respectivă, atacul propriu zis și momentul extragerii.

Fostul șef SIE a subliniat însă că, în ultima perioadă, teroriștii au demonstrat că nu mai sunt interesați să supraviețuiască atentatelor, așa că acordă o mai mare importanță pregătirii atentatelor. ”Unii preferă să facă o repetiție”, a spus Cătălin Harnagea.

”Ce e important este exploatarea media. Acest punct ultim conferă atacului o anumită greutate și forță pentru atacatori”, a mai spus Cătălin Harnagea.

 

Subiecte în articol: Istanbul Sinteza Zilei Catalin Harnagea
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic