Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, răspuns pentru cei de la UDMR în privința suspendării lui Iohannis

Tăriceanu, răspuns pentru cei de la UDMR în privința suspendării lui Iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu împărtăşeşte punctul de vedere al UDMR referitor la situaţia creată în urma refuzului şefului statului de a o desemna prim-ministru pe Sevil Shhaideh, propunerea PSD şi ALDE.

"Am luat notă de ce a anunţat UDMR. Nu împărtăşesc părerea domnului preşedinte UDMR, Kelemen Hunor", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă acest lucru schimbă relaţiile cu Uniunea, Tăriceanu a spus: "Nu schimbă".

Acordul de colaborare parlamentară dintre UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne valabil, însă în ceea ce priveşte o nouă nominalizare pentru funcţia de premier Uniunea nu poate da un cec în alb nimănui, a declarat, miercuri, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

El a adăugat că preşedintelui Klaus Iohannis îi permite Constituţia să decidă dacă acceptă sau nu o nominalizare pentru funcţia de premier, însă respingerea lui Sevil Shhaideh ar fi trebuit argumentată.

Liderul UDMR a menţionat că nu se poate discuta acum despre o criză politică în România, dar liderii coaliţiei de guvernare şi preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să aibă o discuţie şi împreună să găsească o soluţie de coabitare.

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște