Antena 3 CNN Actualitate Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov

Vasile Dîncu, întâlnire cu ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov

Ministrul Apărării Vasile Dîncu s-a întâlnit marți cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării. Dîncu a participat la prima reuniune a Grupul Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, găzduită în Baza Aeriană Ramstein de secretarul american al apărării Lloyd Austin.

de Gabriel Dano    |   

Vasile Dîncu susține că reuniunea Grupului Consultativ a avut pe agendă evaluarea situației de securitate din Ucraina, având în vedere continuarea ofensivei militare nejustificate și ilegale a Federației Ruse, aflată acum într-o nouă etapă, transmite Mediafax.

S-a discutat despre modalitățile de continuare și intensificare a sprijinului pentru Ucraina.

Vasile Dîncu s-a întâlnit și cu ministrul ucrainean al apărării.

„În marja reuniunii de la Baza Aeriană Ramstein, am avut o scurtă întrevedere cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, prilej cu care am exprimat solidaritatea deplină a României cu Ucraina și am transmis disponibilitatea de avea un dialog constat și deschis ori de câte ori va fi necesar”, susține ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a reafirmat sprijinul necondiționat al României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional, a condamnat atrocitățile comise în orașele și satele Ucrainei și a evidențiat nevoia urgentă de deschidere și funcționare necondiționată a unor culoare umanitare.

Subiecte în articol: Vasile Dîncu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!