Antena 3 CNN Economic Auto Ferrari prezintă Four FF Concept, primul său automobil cu tracţiune integrală

Ferrari prezintă Four FF Concept, primul său automobil cu tracţiune integrală

Ferrari prezintă Four FF Concept, primul său automobil cu tracţiune integrală
Sursa foto: Foto: Worldcarfans.com
26 Ian 2011   •   21:37

Ferrari a făcut publice mai multe fotografii şi un clip video, în care prezintă conceptul Four FF pe parcursul unor teste efectuate noaptea pe Circuito di Balocco din Italia. Nu se prea vede spatele maşinii, acesta fiind un material video de tip teaser, însă se poate observa cât de stabil este primul automobil Ferrari cu tracţiune integrală, relatează Worldcarfans.com.

 


Ferrari Four FF Concept dispune de un avansat sistem de tracţiune integrală, denumit Ruote Motrici (4RM). Acesta aruncă majoritatea puterii pe roţile din spate, însă ştie când să o distribuie în partea din faţă a maşinii, mulţumită tehnologiei de „distribuţie predictivă inteligentă a cuplului”.

Sub capotă se găseşte un V12 de 6,3 litri ce produce 485 kW / 651 cp şi 683 Nm, propulsorul fiind conectat la o transmisie cu dublu ambreiaj. FF cântăreşte 1790 kg şi accelerează de la 0-100km/h în 3.7 secunde. Viteza maximă ajunge la 335 km/h, consumul mixt de combustibil este de 15 litri/100km, iar emisiile CO2 sunt de 360g/km. Conceptul Ferrari Four FF va fi prezentat pentru prima oară la Salonul Auto de la Geneva din martie.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close