Antena 3 CNN Be EU Alegerile europene 2024: Parlamentul European va vota propunerile pentru sistemul candidaților cap de listă

Alegerile europene 2024: Parlamentul European va vota propunerile pentru sistemul candidaților cap de listă

Săptămâna aceasta, Parlamentul European este reunit în plen la Strasbourg. Europarlamentarii vor vota propunerile pentru sistemul candidaților cap de listă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   23:30

Concret, se solicită un acord obligatoriu între Parlament și Consiliul European, cu privire la procesul pentru alegerea președintelui Comisiei. 

Pe de altă parte, Parlamentul European și-a adoptat deja poziția pentru negociere referitoare la noi norme, care consolidează dreptul la reparare și reduc impactul consumului în masă asupra mediului. Ideea ar fi să alegem să reparăm în loc să cumpărăm ceva nou, chiar și după expirarea garanției.  

Asta ar însemna, printre altele, o piață a reparațiilor mai competitivă și stimulente pentru a alege repararea. 

Eurodeputații au dezbătut și votat și poziția lor de negociere cu Consiliul cu privire la noile reguli pentru reducerea, reutilizarea și reciclarea ambalajelor în

Uniunea Europeană. Este vorba despre propuneri de facilitare a reutilizării și reciclării ambalajelor, de reducere a ambalajelor și deșeurilor inutile și de încurajare a utilizării conținutului reciclat. 

Eurodeputații doresc să interzică vânzarea pungilor din plastic cu greutate foarte redusă, cu excepția cazului în care acest lucru este necesar din motive de igienă, precum și utilizarea așa-numitelor produse chimice indestructibile.

×
Subiecte în articol: be EU Parlamentul European
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close