Antena 3 CNN Be EU Armata inimii, programul prin care românii pot învăța noi limbi străine sau să acumuleze experiență profesională

Armata inimii, programul prin care românii pot învăța noi limbi străine sau să acumuleze experiență profesională

Armata inimii, programul prin care românii pot învăța noi limbi străine sau să acumuleze experiență profesională
Sursa foto: Foto: Pixabay
26 Ian 2017   •   11:49

„Armata inimii” (Armee du coeur) este un program de voluntariat, care a fost lansat în 7 decembrie 2016 de Corpul european de solidaritate.

Reprezintă o inițiativă a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și are ca scop angajarea civică a tinerilor într-un proiect care presupune generozitate și solidaritate, învățarea unor noi limbi străină sau acumularea de experiență profesională.

Programul i-a atras pe români, care s-au înscris în număr foarte mare. Peste 1000 de tineri s-au înscris, astfel că România ocupă locul 5 în Uniunea Europeană, după Italia, Spania, Portugalia și Germania. 

În acest program se pot înscrie tineri între 17 și 30 de ani, interesați de voluntariat, de un stagiu, ucenicie sau chiar un loc de muncă. „Este o oportunitate pentru tineri și iată că mulți oameni au înțeles acest lucru. Sunt și mulți bani care merg în această zonă. Comisarul european Corina Crețu spunea că peste un milion de euro vor merge în această direcție, tocmai pentru a ajuta tinerii să participe activ în astfel de programe”, a explicat Sabina Iosub.

Emisiune realizată cu sprijinul unui grant acordat de Parlamentul European.

×
Subiecte în articol: Sabina Iosub be EU
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close