Antena 3 CNN Be EU Bani pentru România, Italia şi Turcia | Europarlamentarii au aprobat ajutoare din Fondul de Solidaritate

Bani pentru România, Italia şi Turcia | Europarlamentarii au aprobat ajutoare din Fondul de Solidaritate

Vin bani pentru România. 33,9 milioane de euro mai exact, pentru daunele cauzate de seceta severă din 2022. Europarlamentarii au aprobat ajutoare din Fondul de Solidaritate, în urma dezastrelor naturale din România, Italia și Turcia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   12:41

În total, sumele se ridică la 455 milioane de euro. Cei mai mulți bani merg, desigur, spre Turcia - 400 de milioane pentru a reconstrui în urma cutremurului devastator.
O altă informație importantă acum: Parlamentul European a votat poziția sa cu privire la un proiect de lege pentru consolidarea independenței mass-mediei din Uniunea Europeană.

Concret, Parlamentul dorește ca Legea europeană privind libertatea mass-mediei, să oblige statele membre să asigure pluralismul mass-mediei și să protejeze independența ei de interferențele guvernamentale, politice, economice sau private.

Eurodeputații cer interzicerea tuturor formelor de interferență în deciziile editoriale și doresc să împiedice exercitarea de presiuni externe asupra jurnaliștilor, cum ar fi forțarea acestora să-și dezvăluie sursele, accesarea de conținut criptat de pe dispozitivele acestora sau utilizarea de spyware.

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close