Antena 3 Be EU Be EU. Acord privind mecanismul de reziliență

Be EU. Acord privind mecanismul de reziliență

de Gabriel Dano    |    19 Dec 2020   •   10:23
Be EU. Acord privind mecanismul de reziliență

Planul de redresare și reziliență prinde contur. România va beneficia de 30,5 miliarde de euro. Mai multe informații despre modul în care vor fi alocate fondurile am aflat în emisiunea Be EU moderată de Sabina Iosub.

''Acum putem spune cu certitudine că planul are unele condiții, cum ar fi procentul pentru digitalizare. Este ceva care nu se regăsește în planul național din România, din păcate, iar asta este o obligație, care va apărea clar în text. Nu prea avem loc de manevre, fiind o reglementare", a spus europarlamentarul Dragoș Pâslaru.

"În Portugalia, guvernul portughez a prezentat deja planul de redresare socială și economică acum o lună și cred că au respectat toate punctele pe care trebuie să le respecte planul de redresare și reziliență. Mă refer aici la climă, tranziția digitală, problemele sociale, tinerii și reforma administrației. 

Noi ne-am făcut deja treaba și acum vom începe să negociem. Atunci când ei vor termina, când vom avea acordul politic legat de facilitățile de redresare și reziliență, putem începe negocierile cu Comisia, dar, clar, lupta împotriva inegalităților este o prioritate în planul portughez", a spus, la rândul său, europarlamentarul Margarida Marques.

×
Subiecte în articol: be EU Be EU cu sabina iosub

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close