Antena 3 CNN Be EU Be EU. Calitatea produselor, o problemă la nivel european

Be EU. Calitatea produselor, o problemă la nivel european

Be EU. Calitatea produselor, o problemă la nivel european
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    24 Aug 2019   •   10:30

Dublul standard rămâne una dintre problemele principale cu care se confruntă Comisia pentru Protecția Consumatorului din Parlamentul European.

„Nu este vorba numai de mâncare. Mâncarea este un exemplu bun, pentru că aici se poate vorbi despre preferințele consumatorului, despre gust și așa mai departe, dar s-a ajuns la concluzia că unii cetățeni din țările est-europene simt că, într-un fel, asta face din ei cetățeni de mâna a doua pentru că este mai slabă calitatea produselor lor față de ceea ce se vinde în țările vest-europene.

Așa ceva nu este acceptabil. Nu este vorba doar de mâncare, ci și de cosmetice, detergenți, produse pe care toți le folosim zi de zi, și asta este părere mea, dar va trebui să rezolvăm și aceste aspecte, ar trebui să fie de aceeași calitate în toate statele membre.

Și, dacă nu sunt, din cauza reglementărilor naționale, ar trebui ca etichetele să fie foarte clare ca să știe consumatorii ce este în produsul pe care îl cumpără sau în mâncarea pe care o mănâncă, iar transparența și informațiile pentru consumator sunt o parte foarte importantă a revizuirii acestor reglementări privind dublul standard”, a spus Petra De Sutter, sâmbătă, la „Be EU”.

Și europarlamentarul Maria Grapini a vorbit la „Be EU” despre modificările care ar trebui aduse în legislația actuală pentru ca țările vest-europene să se bucure de aceeași calitate a produselor importate.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub legislatie Maria Grapini
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close