Antena 3 Be EU Be EU. Care este viitorul Uniunii Europene? Ce se întâmplă cu România

Be EU. Care este viitorul Uniunii Europene? Ce se întâmplă cu România

25 Feb 2017   •   16:43
Be EU. Care este viitorul Uniunii Europene? Ce se întâmplă cu România

Uniune Europeană trebuie să recâștige încrederea cetățenilor, să își întărească economia zonei euro și să aibă o mai mare capacitate de acțiune.

În acest sens, se discută despre o reformă a UE, extinsă, iar la bază măsurile ar putea avea rezoluțiile adoptate joi în Parlamentul European.

De exemplu, una dintre măsuri este crearea unui Consiliu permanent al miniştrilor apărării ar trebui creat pentru a coordona politicile de apărare ale statelor membre.

Apoi, este sugerată crearea unui ministru al Finanțelor UE, precum și a unui Fond Monetar European, cu capacitate adecvată de creditare și împrumut.

Finalmente, se discută chiar despre posibilitatea modificării Tratatului de la Lisabona, schimbând astfel ”regulile” pe care Uniunea este construită.

Ce se va întâmpla cu Uniunea Europeană? La această întrebare au răspuns la Be EU doi membri ai Parlamentului European.

”Cred că este foarte clar că UE nu performează în domenii importante pentru cetățenii săi. Problemele sunt clare. Trebuie să avem lideri, curaj, puterea de a decide. Poate nu sunt de acord cu toate cele trei rapoarte, dar voi vota în favoarea lor, pentru că de asta avem nevoie spune Pavel Telicka, europarlamentar polonez.

”Se propun noi viziuni pentru UE. Vom ști mai multe după alegerile din Germania. Aceste schimbări pot face din România un stat periferic, deja este unul. Putem avea o Europă pe două viteze, o Europă lipsită de coeziune. Dacă vom avea o abordare lipsită de transparență, cineva, un decident, recte președintele, atunci va accepta orice. Eu le transmit colegilor din Parlamentul României este normal să aibă o dezbatere. E bine să consultăm și poporul, nu sugerez un referendum, ci o dezbatere aprofundată” crede europarlamentarul Norica Nicolai.

Această rubrică este realizată cu sprijinul unui grant acordat de Parlamentul European

×
Subiecte în articol: be EU uniunea europeana Norica Nicolai

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close