Antena 3 CNN Be EU Be EU: Cazul româncelor exploatate în Sicilia, dezbătut în Parlamentul European

Be EU: Cazul româncelor exploatate în Sicilia, dezbătut în Parlamentul European

Be EU: Cazul româncelor exploatate în Sicilia, dezbătut în Parlamentul European
26 Apr 2017   •   11:35

Sunt în jur de 7.500 de românce care sunt ținute în condiții de sclavie în Sicilia, Italia, iar acum a venit momentul să se discute și în Parlamentul European despre acest lucru.

” Am avut discuții despre această situație revoltătoare, care le-a fost prezentată, au fost discuții în Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitate de Gen, am adus acest subiect în cadrul grupului politic, dar eu cred că nu este necesar doar să vorbești pe informațiile pe care le auzi și este necesar o informare la fața locului. Să se discute cu femeile în cauză, să vedem care este situația acolo, ca apoi să decidem în Parlamentul European măsurile care se vor lua”, a declarat pentru Antena 3 Viorica Dăncilă, liderul social-democratic al delegației României.

Parlamentul European va trimite o delegație în Sicilia în perioada 29 iunie - 1 iulie, o delegație a comisiei Drepturilor Femeii și Egalității de Gen pentru a vedea situația de acolo, iar decizia a fost sprijinită chiar de Șeful grupului social-democraților europeni, Gianni Pittella.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close