Antena 3 CNN Be EU Be EU: Ce ar însemna un salariu minim la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană

Be EU: Ce ar însemna un salariu minim la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană

Be EU: Ce ar însemna un salariu minim la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană
Sursa foto: Foto: BE EU/Facebook
26 Oct 2019   •   10:15

Oficialii UE iau în calcul adoptarea unui salariu minim la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană, a anunțat europarlamentarul Monica Semedo, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

„Așa cum a spus Comisarul pentru Forța de Muncă, Nicolas Schmit, cred că trebuie să introducem un salariu minim la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană. El a spus că în primele 100 de zile ale mandatului său va încerca să găsească soluții în acest sens, spre binele europenilor”, a spus Monica Semedo.

Invitat în emisiune, europarlamentarul român Dragos Pislaru a precizat că nu vorbim despre o reglementare dură, ceva obligatoriu pentru toate statele. 

”La nivel european, discuțiile sunt mult mai precaute. Va fi o combinație între păstrarea tradiției dialogului social în multe dintre țări, mai ales în cele nordice, și încercarea de a ne da seama care ar fi un nivel decent al remunerației pentru muncitori în Europa. Nu ne așteptăm la o reglementare dură, la ceva care trebuie să fie obligatoriu pentru toate statele”; a spus Dragoș Pîslaru.

„Vom avea o dezbatere pe această temă pornind de la propunerile Comisiei pentru Forța de Muncă”,a  mai spus europarlamentarul român.

×
Subiecte în articol: salariu minim Sabina Iosub be EU
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close